ExamReader, de ideale leeshulp voor je kind

Maak lezen toegankelijk en leuk!

De scholen zijn weer begonnen wat voor veel kinderen in het basisonderwijs weer een spannende tijd is. Wat moeten zij dit jaar gaan leren en gaat dit lukken? Voor kinderen met dyslexie geeft dit extra spanningen.

Volgens cijfers van het CBS kampt ongeveer 8% van de Nederlandse kinderen tussen de 7 en 12 jaar met dyslexie. De helft daarvan is hiervoor onder behandeling bij een specialist. Een groot deel van de leerlingen met dyslexie is daardoor, behalve van de extra begeleiding die school biedt bij bijvoorbeeld toetsen, afhankelijk van de hulp van derden.

Het oefenen om beter te leren lezen is uiteraard van groot belang. Maar als het lang duurt of helemaal niet lukt kan dit frustraties opleveren. Ook is het zo dat je kind altijd hulp nodig heeft. Hierbij kan de ExamReader hulp bieden. Het bevordert leesonafhankelijkheid en het verbeterd het zelfvertrouwen.

Lezen hoeft geen straf te zijn. De ExamReader is makkelijk in gebruik, bevordert de zelfstandigheid en brengt plezier in lezen terug.

De ExamReader biedt nieuwe mogelijkheden. Deze voorleespen geeft je kind meer zelfstandigheid en plezier in lezen. Als kind heb je niets niets anders nodig dan de pen en een boek. Je kan hem overal mee naar toe nemen want hij past met gemak in je (rug)zak.

De ExamReader scant per zin en leest deze hardop of via een koptelefoon voor. Dit zorgt ervoor dat je kind moet meelezen wat er staat wat helpt om zelfstandiger te leren lezen. Hierdoor gaat er een wereld voor ze open en kunnen ze informatie tot zich nemen wat ze anders niet lukt. Waarom daarmee wachten als de techniek er is? Het is een fantastische aanvulling op de behandeling.

Om ze extra te motiveren om in hun vrije tijd te lezen kun je ze ook laten kiezen voor een leuk of spannend boek wat niets met school te maken heeft. Pak bijvoorbeeld een boek wat ze  interessant vinden. Zo wordt lezen weer leuk. Want als ze kunnen ervaren dat het lezen soms ook makkelijk kan zijn geeft ze dit weer vertrouwen.

Daarnaast kan de ExamReader ook op school gebruikt worden. Uiteraard in overleg met de leraar of lerares. Zo kan er van ieder boek een luisterboek gemaakt worden met als grote voordeel dat het zelfstandig lezen bevordert.

Er is geen internetverbinding nodig wat er voor zorgt dat de pen geheel zonder externe hulp gebruikt kan worden en niet fraudegevoelig is.

De grootste voordelen op een rij:

  • Ontwikkelt begrijpend lezen
  • Ondersteunt meerdere talen
  • Bevordert leesonafhankelijkheid
  • Verbetert het zelfvertrouwen van scholieren

Nog niet overtuigd? Wat houd je tegen om het uit te proberen?

Ben je al wel overtuigd? Je kan de ExamReader in onze webshop aanschaffen voor 299 euro.

1-8 oktober Week van Dyslexie

Van 1 t/m 8 oktober vind de wereldwijde DYSLEXIA AWARENESS WEEK plaats.  HOI Foundation en Dyslexie Font bieden dan een week vol inspirerende off- en online sessies over het brede beeld van dyslexie voor ouders, leerkrachten, experts, werkgevers, kinderen en dyslectici zelf.
Dit jaar is het thema ‘de POWER van het anders denken’. Wil je meer weten kijk dan hun website.

Kidsdag en Webinar

Tijdens deze week is Babbage te gast op de kidsdag op 3 oktober van de Week van de Dyslexie en we organiseren een Webinar over dyslexie. Hoe past dit in de moderne inclusieve tijd? En welke innovaties zijn er beschikbaar die lezen weer leuk maken in plaats van een opgave. Te gast tijdens dit Webinar is Tamara Vreeken van de HOI Foundation.