ExamReader, de ideale leeshulp

Maak lezen toegankelijk en leuk!

De scholen zijn weer begonnen wat voor veel kinderen in het basisonderwijs weer een spannende tijd is. Wat moeten zij dit jaar gaan leren en gaat dit lukken? Voor kinderen met dyslexie geeft dit extra spanningen.

Volgens cijfers van het CBS kampt ongeveer 8% van de Nederlandse kinderen tussen de 7 en 12 jaar met dyslexie. De helft daarvan is hiervoor onder behandeling bij een specialist. Een groot deel van de leerlingen met dyslexie is daardoor, behalve van de extra begeleiding die school biedt bij bijvoorbeeld toetsen, afhankelijk van de hulp van derden.

Het oefenen om beter te leren lezen is uiteraard van groot belang. Maar als het lang duurt of helemaal niet lukt kan dit frustraties opleveren. Ook het feit dat ze altijd hulp nodig hebben. Hierbij kan de ExamReader hulp bieden.

Student met ExamReader

Lezen hoeft geen straf te zijn. De ExamReader is makkelijk in gebruik, bevordert de zelfstandigheid en brengt plezier in lezen terug.

De ExamReader biedt nieuwe mogelijkheden. Deze voorleespen geeft kinderen meer zelfstandigheid en plezier in lezen. Als kind heb je niets anders nodig dan de pen en een boek. Je kan hem overal mee naar toe nemen want hij past met gemak in je (rug)zak.

De ExamReader scant per zin en leest deze hardop of via een koptelefoon voor. Dit zorgt ervoor dat je als kind moet meelezen wat er staat wat helpt om zelfstandiger te leren lezen. Hierdoor gaat er een wereld voor ze open en kunnen ze informatie tot zich nemen wat ze anders niet lukt. Waarom daarmee wachten als de techniek er is.  Het is een fantastische aanvulling op de behandeling.

Als extra motivatie om in hun vrije tijd te lezen kunnen ze ook kiezen voor een leuk of spannend boek wat niets met school te maken heeft. Pak zeker eens eens een boek wat ze  interessant en/of leuk vinden. Zo wordt lezen ook weer leuk. Wanneer ze kunnen ervaren dat het soms ook makkelijk kan zijn geeft ze dit weer vertrouwen.

Daarnaast kan de ExamReader ook op school gebruikt worden. Zo kan je van ieder boek een luisterboek maken met als grote voordeel dat het zelfstandig lezen bevordert.

Er is geen internetverbinding nodig wat ervoor zorgt dat  dat de pen geheel zonder externe hulp gebruikt kan worden en niet fraudegevoelig is.

De grootste voordelen op een rij:

  • Ontwikkelt begrijpend lezen
  • Ondersteunt meerdere talen
  • Bevordert leesonafhankelijkheid
  • Verbetert het zelfvertrouwen van scholieren en studenten

Nog niet overtuigd? Wat houd je tegen om het uit te proberen in jouw praktijk of school? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende proefperiode bij jou op school!

Ben je al wel overtuigd? Je kan de ExamReader in onze webshop aanschaffen voor 349 euro.