BrailleSense U2

Licht en compact met een Windows-interface en standaard voorzien van allerlei programma’s en mogelijkheden. De BrailleSense U2 notitieapparaten hebben de functionaliteit die bij een laptop te verwachten is, terwijl het toch heel compacte notitieapparaten zijn. Je hebt de keuze uit drie varianten:

 • BrailleSense U2: Perkins braille-invoer, 32 braillecellen, , LCD-scherm dat weergeeft wat op de leesregel zichtbaar is
 • BrailleSense U2 QWERTY: QWERTY toetsenbord, 32 braillecellen
 • BrailleSense U2 Mini: Perkins braille-invoer, 18 braillecellen

Een BrailleSense U2 notitieapparaat is eenvoudig mee te nemen. Er kunnen maximaal 7 toepassingen gelijktijdig gebruikt worden. De BrailleSense U2 is compleet en maakt het gebruik van een PC overbodig. Je kunt direct aan de slag, het is werkelijk een kwestie van inschakelen en beginnen.

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

De BrailleSense als brailleleesregel

De BrailleSense U2 is prima geschikt als zelfstandig notitieapparaat, maar kan ook gebruikt worden als brailleleesregel bij een PC, smartphone of tablet. In het geval van een iPhone of iPad is het mogelijk om de braille-invoertoetsen of het QWERTY-toetsenbord te gebruiken voor het invoeren van notities, E-mail- of WhatsApp-berichten.

Het communicatiemiddel voor doofblinde gebruikers

Met name de 32-cellige BrailleSense U2 met braille-invoer is uitermate geschikt als communicatiemiddel voor doofblinde gebruikers. Vanaf het moment van inschakelen tot uitschakelen worden alle gebeurtenissen en handelingen op de leesregel weergegeven. Een begeleider of docent kan meeluisteren met de spraaksynthesizer of meekijken op het ingebouwde LCD-schermpje. De USB-poorten op het apparaat maken het mogelijk om een extern toetsenbord aan te sluiten.

Eigenschappen

Groot intern geheugen

De BrailleSense U2 bevat standaard al 32 GB flashgeheugen. Daarnaast kan er ook nog een losse SD-kaart gebruikt worden voor extra opslagruimte.

Tekstverwerker

De BrailleSense U2 beschikt over een uitgebreide tekstverwerker die meer bestandstypen ondersteund dan andere notitieapparaten. De tekstverwerker kan overweg met TXT, RTF, DOC, DOCX, BRL, BRF, HBL, PDF en EPUB formaten.

Opnamemogelijkheden

Met de BrailleSense U2 kun je rechtstreeks geluidsopnames maken in het MP3- of Wave-formaat. Het opnemen van een college van een aantal uren is geen enkel probleem.

Mediaspeler

De ingebouwde Mediaspeler ondersteunt de volgende formaten: WAV, MP3, MP4, ASF, OGG, WMA, M3U, Audible (AA, AAX), WMV, FLAC en MID. Uiteraard kun je op de BrailleSense opgenomen materiaal ook afspelen met de mediaspeler.

Diverse andere functies

De Braille Sense beschikt echter over nog veel meer functies. Zo is het apparaat te gebruiken als agenda, rekenmachine, adresboek, daisyspeler en FM-radio, kun je E-Mailberichten lezen en versturen en websites bekijken. De GPS-ontvanger en het electronische kompas helpen je met het navigeren in je omgeving en voorzien je van stap voor stap van informatie tot aan je bestemming. Je kunt Twitter en Google Talk/Hangouts gebruiken om met je vrienden, collega’s of familie in contact te blijven.

Specificaties

 • 18 of 32 braillecellen met bijbehorende cursorroutingtoetsen
 • Brailletoetsenbord of QWERTY-toetsenbord
 • 1GHz Mobiele CPU
 • 32GB flashopslag
 • Stereo-audioweergave (*)
 • Ethernetpoort voor verbinding met bedrade netwerken (*)
 • VGA-poort voor aansluiten extern beeldscherm (*)
 • Wi-Fi (b/g/n)
 • Bluetooth-functionaliteit voor verbinding met smartphone of tablet
 • USB-poort type B voor het aansluiten van de Braille Sense op een PC
 • USB-poorten type A voor aansluiten van een toetsenbord, harde schijf of andere randapparatuur op de Braille Sense (*)

 

Handleiding BrailleSense:
BrailleSense QWERTY (verkort)
BrailleSense PERKINS (verkort)

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.