Nordiceye camerasysteem basisschool

De Nordiceye contrast school split HD is een compacte, moderne en veelzijdige beeldschermloep van zeer hoge kwaliteit. Met de Nordiceye kan je op één monitor schakelen tussen leescamera en/of een afstandscamera. Je kan beide camera’s zien op beeld of tegelijkertijd in een split screen modus. Het systeem is bedoeld voor gebruik op de basisschool en is een hulpmiddel van hoge kwaliteit voor personen met een beperkt gezichtsvermogen.

 • Koppelbaar met digibord
 • Optimale scherpte
 • Flexibele mogelijkheden

 

Terug naar overzicht schoolsystemen

Meer informatie

Flexibele mogelijkheden

Nordiceye camerasysteem is een leescamera met leestafel en een gemotoriseerde afstandscamera. Het systeem is op verschillende manieren in te zetten. Je kan zonder probleem kiezen om alleen de leesloep of alleen de afstandscamera te gebruiken, de apparaten zijn makkelijk en naar wens te verplaatsen.  Nordiceye schoolsysteem biedt een comfortabele werkruimte. Wil je meer flexibiliteit? Dan kan je de leescamera makkelijk voorzien van een leestafel door de loep in of uit de leestafel te schuiven.  Je kan kiezen uit verschillende monitoren om het beste resultaat te creeëren Daarnaast is de afstandscamera op meerdere manier te plaatsen zoals aan tafel, muur of plafond.

Superieur beeldkwaliteit

De optimale scherpte maakt dat je sneller en langer kunt lezen dankzij de hoogwaardige HD camera’s. Afhankelijk van de gekozen monitor is de beperkte initiële vergroting maximaal (slechts 1,7x met een 20″ scherm en HD-camera). De HD resolutie van de camera’s zijn maximaal 1920×1200 waardoor elke detail haarscherp wordt weergegeven. Het volgen van een docent of inzoomen op een object met de afstandscamera blijft haarscherp in beeld en vervormt niet. Ook het beeld met de leescamera is helder en gedetailleerd en kan zelfs vergroten tot 65x.

Multimedia

Het systeem ik ook te koppelen aan een digibord van school of een PC. Dit zorgt ervoor dat de Nordiceye multifunctioneel inzetbaar is met het onderwijssysteem van nu. Met een simpele druk op een knop kan er geschakeld worden tussen de verschillende opties voor weergave van camera’s, digibord of pc en/of een combinatie hiervan.

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel bestaat uit 2 losse afstandsbedieningen die elk gekoppeld zijn aan één onderdeel van het schoolsysteem. Bij een split screen modus kan je ze tegelijk gebruiken omdat de functies hierin overlopen. Beide controllers zijn uitgevoerd met tactiele knoppen die het gebruiksgemak vergroten. Je kunt met de joystick van de langeafstandscamera verschillende cameraposities programmeren en snelheid van de camera instellen. De afstandscamera kan 360 graden draaien waardoor alles in beeld gebracht kan worden

De draadloze afstandsbediening is zeer gebruiksvriendelijk en hiermee bedien je de leescamera. Het is gemakkelijk mogelijk om diverse zelf gekozen camera posities en vergrotingen op te slaan. Hierdoor kan je met één druk op de knop snel naar diverse informatiebronnen navigeren.

Mogelijkheden

 • Splitsen van het schermbeeld in een computerbeeld en een lees-/afstandscamerabeeld.
 • Beperkte initiële vergroting van 1,7x (20″ scherm, HD-camera) die zorgt voor maximale oriëntatiemogelijkheden.
 • Makkelijk en snel schakelen tussen loep- en afstandscamera
 • Diverse opstellingsmogelijkheden van het systeem
 • Mogelijkheid tot koppelen met digibord
 • Opties om leescamera met of zonder leestafel te gebruiken
 • Opties om afstandscamera te plaatsen aan tafel, muur of plafond.
 • Ingebouwd menu om alles in te stellen naar wens, zoals kleurinstellingen, split screen, etc.

Specificaties

 • Leescamera vergroting 1,7-65x (20″ monitor)
 • Basisgewicht inclusief leestafel: 4,5 kg
 • HD lees- en afstandscamera resolutie 1920×1200
 • Volledig gemotoriseerd 360 graden roterende lange afstandscamera met bediening
 • Ledverlichting voor optimale leesgemak

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.