Training gebruikers

Specialistische trainingen gericht op het verbeteren van kennis en vaardigheden.

Babbage Academy, specialistische training voor verbeteren gebruik hulpmiddelen bij visuele of motorische beperking

In de loop van de tijd hebben wij specialistische trainingen ontwikkeld die zich richten op het verbeteren van kennis en vaardigheden in het gebruik hulpmiddelen waarmee je te maken hebt als je een visuele of motorische beperking hebt. Deze kennis en vaardigheden stellen je in staat om deze hulpmiddelen goed in te zetten in jouw persoonlijke situatie.

Regelmatig merken wij dat hulpmiddelen bij een visuele of motorische beperking niet optimaal worden ingezet. In de praktijk ontstaan hierdoor problemen zoals:

  • Vermoeidheidsklachten
  • Het niet kunnen uitvoeren van werkzaamheden
  • Verlaagde werksnelheid
  • Onvoldoende zelfredzaamheid
  • Ergonomische klachten
  • Overcompensatie

Is deze training wat voor jou? Meld je dan aan. Wij verwachten dat je een aantal basisvaardigheden bezit in het omgaan met de computer (Microsoft Office), het omgaan met het toetsenbord en wanneer van toepassing het lezen van braille. Mocht dit niet zo zijn, verwijzen we je graag door naar de instituten Visio of Bartimeus, welke trainingen in het kader van revalidatie aanbieden.

De Babbage Academy training wordt altijd op maat aangeboden. Dit realiseren wij door onderzoek te doen naar jouw huidige niveau in het gebruik met de hulpmiddelen. Vervolgens bekijken wij welke eisen er vanuit de studie of het werk worden gesteld om vervolgens jouw leerbehoefte vast te stellen.

De trainingen zijn mogelijk met ieder softwarepakket of hulpmiddel voor professioneel gebruik omdat we onafhankelijk van merk of type trainen. We trainen immers jouw vaardigheden om het hulpmiddel adequaat in te zetten, het betreft geen instructie van het hulpmiddel.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.