Werkplekken

Icoon Leesbeperking

Werkplekaanpassingen

Wanneer het nu gaat om een reguliere werkplek, een Citrix- of andere virtuele werkomgeving: we ondersteunen bij de implementatie van technische hulpmiddelen op werkplekken. Onze software engineers maken bedrijfsapplicaties toegankelijk en kunnen assisteren bij complexe installaties, zodat een medewerker met een visuele of motorische beperking volledig zijn/ haar functie kan uitvoeren.

Werkplek aanpassingen

Bij Babbage zijn wij gespecialiseerd in het aanpassen van werkplekken voor werknemers met een visuele of motorische beperking. Dit doen wij door de inzet van ondersteunende technologieën, trainingen en specialistische dienstverlening. Het is belangrijk dat werkplekken op een juiste manier worden aangepast, zodat medewerkers met een functiebeperking optimale arbeidsprestaties kunnen behalen. Wij bieden een breed assortiment aan ondersteunende technologie voor werknemers met een motorische of visuele beperking. Daarnaast is binnen de Babbage Academy een aantal specialistische trainingen ontwikkeld die werknemers kan helpen deze hulpmiddelen optimaal in te zetten binnen de werkzaamheden.

Bedrijfsspecifieke software

In vrijwel alle organisaties wordt daarnaast bedrijfsspecifieke software gebruikt zoals relatiebeheer-, informatie-, administratie, CRM- en  servicedesksystemen. Het komt in de praktijk regelmatig voor dat informatie binnen dergelijke applicaties niet toegankelijk is met spraak en/of braille. Daarnaast kan de bedrijfsspecifieke applicatie onvoldoende samenwerken met de schermleessoftware waardoor bepaalde onderdelen niet met een toetsenbord bediend kunnen worden of navigatie niet of zeer inefficiënt kan worden uitgevoerd. Een aantal taken of zelfs de gehele functie kunnen daardoor onhaalbaar zijn.

Babbage beschikt over een aantal software engineers die gespecialiseerd zijn in het optimaliseren van de toegankelijkheid van bedrijfsspecifieke applicaties. Na een Software Toegankelijkheid Onderzoek op de werkplek kan vastgesteld worden of er knelpunten op het gebied van toegankelijkheid of bedienbaarheid te verwachten zijn in samenwerking met schermlezers zoals NVDA, JAWS en SuperNova. Wanneer dergelijke knelpunten worden vastgesteld en ertoe leiden dat een medewerker met een visuele beperking vereiste taken of delen van de functie onvoldoende kan uitvoeren kunnen aanvullende scripts geschreven worden om deze knelpunten weg te nemen. De afgelopen jaren heeft Babbage met behulp van softwarematige aanpassingen honderden duurzame werkplekken gerealiseerd bij uiteenlopende organisaties in zowel de private als publieke sector.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.