Werkplekken

Icoon Leesbeperking

Toegankelijke werkplek

Het komt in de praktijk regelmatig voor dat informatie binnen applicaties niet toegankelijk is met spraak en/of braille. Daarnaast kan de bedrijfsspecifieke applicatie onvoldoende samenwerken met de schermleessoftware. We ondersteunen bij de implementatie van technische hulpmiddelen op werkplekken. Of het nu gaat om een reguliere werkplek, een Citrix- of andere virtuele omgeving. Onze software engineers maken bedrijfsapplicaties toegankelijk en kunnen assisteren bij complexe installaties. Zo kan een medewerker met een visuele of motorische beperking volledig zijn/ haar functie uitvoeren.

Realisatie van honderden duurzame werkplekken

De afgelopen jaren heeft Babbage met behulp van softwarematige aanpassingen honderden duurzame werkplekken gerealiseerd bij uiteenlopende organisaties in zowel de private als publieke sector. Bekijk hieronder de video van Sophie van der Linden waarin zij verteld over hoe zij weer zelfstandig aan de slag kon dankzij haar toegankelijke werkplek.

Toegankelijke werkplekken

Bij Babbage zijn wij gespecialiseerd in het aanpassen van werkplekken voor werknemers met een visuele of motorische beperking. Dit doen wij door de inzet van ondersteunende technologieën, trainingen en specialistische dienstverlening. Het is belangrijk dat werkplekken op een juiste manier worden aangepast, zodat medewerkers met een functiebeperking optimale arbeidsprestaties kunnen behalen. Wij bieden een breed assortiment aan ondersteunende technologie voor werknemers met een motorische of visuele beperking. Daarnaast hebben we binnen de Babbage Academy een aantal specialistische trainingen ontwikkeld die werknemers helpen deze hulpmiddelen/ondersteunende technologie optimaal in te zetten binnen de werkzaamheden. Het kan technisch complex zijn om hulpmiddelen en/of software te implementeren binnen een organisatie. Daarom gaan wij graag samen in gesprek om te zorgen dat wij samen tot de juiste oplossing komen.

Lees meer over onze werkwijze

Toegankelijke bedrijfsspecifieke software

In vrijwel alle organisaties wordt daarnaast bedrijfsspecifieke software gebruikt zoals relatiebeheer-, informatie-, administratie, CRM- en servicedesksystemen. Het komt in de praktijk regelmatig voor dat informatie binnen dergelijke applicaties niet toegankelijk is met spraak en/of braille. Daarnaast kan de bedrijfsspecifieke applicatie onvoldoende samenwerken met de schermleessoftware waardoor bepaalde onderdelen niet met een toetsenbord bediend kunnen worden of navigatie niet of zeer inefficiënt kan worden uitgevoerd. Een aantal taken of zelfs de gehele functie kunnen daardoor onhaalbaar zijn.

Software toegankelijkheid onderzoek

Babbage beschikt over een aantal software engineers die gespecialiseerd zijn in het optimaliseren van de toegankelijkheid van bedrijfsspecifieke applicaties. Na een software toegankelijkheid onderzoek op de werkplek kan vastgesteld worden of er knelpunten op het gebied van toegankelijkheid of bedienbaarheid te verwachten zijn in samenwerking met schermlezers zoals NVDA, JAWS en SuperNova. Wanneer dergelijke knelpunten worden vastgesteld en ertoe leiden dat een medewerker met een visuele beperking vereiste taken of delen van de functie onvoldoende kan uitvoeren kunnen aanvullende scripts geschreven worden om deze knelpunten weg te nemen.

Laat je inspireren door persoonlijke verhalen

Tijdens onze podcast serie Inclusive Careers vertellen Vincent van Itallie en Marko Molenaar over hun ervaringen met werkplekaanpassingen en wat het ze gebracht heeft.

Vincent van Itallie

Door een update van het programma waar Vincent mee werkt, werd zijn werkplek plots ontoegankelijk. Hij besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar op zoek te gaan naar de oplossing om zijn werkplek weer toegankelijk te maken.

Luister naar de Podcast 

Marko Molenaar

Marko staat vol in het leven en heeft een succesvolle baan bij het callcenter van KPN. Door werkplekaanpassingen kan hij daar volledig functioneren en doet hij niet onder voor zijn collega’s waar hij met heel veel plezier mee samenwerkt en veel energie uit haalt.

Luister naar de Podcast

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.