Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

In een inclusieve samenleving kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Bijvoorbeeld zelf beslissen waar ze wonen en naar school gaan of waar ze willen werken. Voor ons de normaalste zaak van de wereld.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat personen met een visuele-, motorische- en/of leesbeperking in de meeste gevallen prima in staat zijn een studie te volgen of beroep uit te oefenen en wij helpen ze hier al jaren bij.

Bij Babbage kijken we naar wat wél kan en maken dit mogelijk door het aanbieden van specialistische oplossingen en hulpmiddelen. Daarnaast bieden we binnen de Babbage Academy een aantal trainingen aan die leerlingen, studenten en werknemers helpen om hun hulpmiddelen optimaal in te zetten.

Toegankelijke werkplek

We ondersteunen ook bij de implementatie van de  technische hulpmiddelen op werkplekken.
In vrijwel alle organisaties wordt bedrijfsspecifieke software gebruikt. Het komt in de praktijk regelmatig voor dat informatie binnen dergelijke applicaties niet toegankelijk is met spraak en/of braille of onvoldoende samenwerkt met de schermleessoftware.

Onze software engineers maken bedrijfsapplicaties toegankelijk en kunnen assisteren bij complexe installaties. Zo kan een medewerker met een visuele of motorische beperking volledig zijn/ haar functie uitvoeren. We doen dit bijvoorbeeld al jaren voor KPN

Digitale toegankelijkheid

De afgelopen jaren hebben we met behulp van softwarematige aanpassingen honderden duurzame werkplekken gerealiseerd bij uiteenlopende organisaties in zowel de private als publieke sector. Dit betekent dat we ook veel op de werkvloer aanwezig zijn. We kregen hier steeds meer de vraag of we ook kunnen ondersteunen in (digitale) toegankelijkheid zodat websites, app’s en andere digitale informatie ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Dit is een vanzelfsprekende aanvulling op onze dienstverlening die we met beide handen hebben gegrepen. Inclusie is een hot topic en (digitale) toegankelijkheid onmisbaar.

Zo is onze zakelijke tak ontstaan. We hebben een compleet pakket voor de zakelijke dienstverlening waarmee we overheden, bedrijven en scholen helpen met hun toegankelijkheid in de breedste zin va het woord.

Onze diensten:

Daarnaast zijn wij vaste partner van Ctalents.  Zij bemiddelt talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn bij het vinden van een baan en wij zorgen voor de juiste ondersteunde technologie en training zodat jij je beperking optimaal kan compenseren en je werk zo goed mogelijk kan doen.

Laat je inspireren door persoonlijke verhalen

We hebben al veel mensen mogen helpen. Jong en oud met een visuele of motorische beperking. Mensen met allemaal hun eigen verhaal. Mensen die al hun hele leven met een beperking leven en mensen die onverwacht werden overvallen door een ziekte of ongeluk wat ervoor zorgde dat hun leven veranderde. Maar allemaal mensen met een enorme wilskracht. Mensen die ervoor willen gaan en het onmogelijke mogelijk maken!

Podcast Inclusive Careers

Luister naar de verhalen van Fleur, Meryem, Vincent, Marco en Menno.

Studiesituatie

Jara heeft een aandoening waardoor ze niet in staat is om haar armen en benen te gebruiken. In het verleden hebben Jara en haar moeder geprobeerd om passende hulpmiddelen te vinden. Maar omdat ze geen reguliere opleiding deed was een vergoeding van het UWV niet mogelijk. Wij konden Jara wel helpen en zoals ze zelf zegt heeft dit haar leven erg veranderd.

Lees-, kijk of luister naar haar verhaal.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.