Brailleleesregel

Een brailleleesregel als hulpmiddel bij het lezen vanaf een computer

Ben je op zoek naar een geschikte brailleleesregel voor jezelf of voor iemand anders? Dan ben je bij Babbage aan het juiste adres. Er zijn verschillende modellen brailleleesregels voor thuis,- werk of studie. We bieden diverse modellen brailleleesregels van onder andere merken als Handy Tech, Eurobraille, HIMS en Harpo. Een brailleleesregel is een extensie voor een computer, tablet of smartphone wat dient als hulpmiddel bij het lezen wanneer je zeer slechtziend of blind bent.

Wat is een brailleleesregel?

Een brailleleesregel zet digitale informatie om naar braille en kan worden aangesloten op een digitaal apparaat waar braille mee gelezen en meestal ook geschreven kan worden. Er zijn verschillende leesregels die speciaal zijn ontwikkeld voor desktop computers of juist voor mobiel gebruik met laptops, smartphones en tablets. De leesregel vertaalt wat er op het scherm te lezen is in braille door pinnetjes die omhoog komen in een braille patroon. De meeste modellen in ons assortiment zijn ook uitgerust met een 8-punts braille invoer zodat het apparaat tevens gebruikt kan worden om braille mee te typen, en sommige modellen beschikken ook over een intern geheugen, een joystick of zijn uitgerust met haptische feedback.

Brailleleesregels voor werk, studie of thuis

Omdat je om verschillende redenen een brailleleesregel nodig kunt hebben, kun je bij ons verschillende modellen vinden. Als je bijvoorbeeld een brailleleesregel voor je werk nodig hebt dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Modular Evolution van Handy Tech. Deze leesregel is ontworpen voor professioneel gebruik op een vaste werkplek, en is uitgerust met een volledig QWERTY toetsenbord, 4 GB intern geheugen en is in staat om je leessnelheid te meten en zich daarop aan te passen. Heb je een brailleleesregel nodig voor studie dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Harpo BraillePen 12 Touch. Deze compacte leesregel weegt heel weinig en is uitermate geschikt om mee te nemen naar een leslokaal. Het apparaat kan draadloos worden verbonden met een tablet of smartphone om het apparaat volledig met de brailleleesregel te bedienen en eenvoudig tekst in te voeren.

Wil je advies bij het uitzoeken van een brailleleesregel, neem dan vrijblijvend contact met ons op.  Alle brailleleesregels die we aanbieden werken samen met schermlezers zoals USA, SuperNova, JAWS, VoiceOver, brailleback of NVDA.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.