Computertraining slechtziend

Een computertraining als je slechtziend bent bij de Babbage Academy

Heb je behoefte aan een computertraining om je vaardigheden in het gebruik van jouw hulpmiddel te verbeteren? Als je slechtziend bent sluiten de gangbare trainingen en cursussen voor softwarepakketten vaak niet aan op het niveau wat nodig is op de werkplek. Een computer is een onmisbaar apparaat geworden en de software verouderd ook met enige regelmaat waardoor er nieuwe functies bijkomen. Maar ook voor de speciale software die je nodig hebt als je een visuele beperking hebt kan enige training nodig zijn. Bij de Babbage Academy bieden we daarom een reeks gespecialiseerde trainingen aan om jouw vaardigheden in gebruik van hulpmiddelsoftware te verbeteren.

Gespecialiseerde computertraining als je slechtziend of blind bent bij de Babbage Academy

Al meer dan 20 jaar leveren wij hulpmiddelen en diensten om een werkplek optimaal te kunnen aanpassen voor mensen met een visuele beperking. Wanneer je een visuele beperking hebt kun je bijvoorbeeld een gebrek aan overzicht hebben in Excel documenten, niet zelfstandig bepaalde taken kunnen uitvoeren of een inefficiënte workflow hebben. Bovendien zien we in de praktijk vaak dat mensen met een visuele beperking adequate computer- en software hulpmiddelen kennis missen waardoor er belemmeringen kunnen ontstaan. Bij de Babbage Academy bieden we daarom trainingen in het gebruik van hulpmiddelen aan voor blinden en slechtzienden. Deze trainingen zijn erop gericht om je kennis en kunde naar een niveau te brengen dat je zelfstandig en met zelfvertrouwen kunt werken met computers en de bijbehorende software voor vergroting, spraak en braille.

Welke (computer) trainingen kun je volgen bij de Babbage Academy?

De Babbage Academy heeft een compleet aanbod wat betreft trainingen van hulpmiddelen waaronder computertraining voor slechtzienden en blinden. We hebben trainingen voor professionals, scholieren en studenten. We bieden onder andere trainingen om met specifieke vergrotings- of spraak software te leren werken, een training in non-visuele werkprocessen die je helpt om energieproblematiek te verminderen bij werkprocessen door verminderd zicht, NVDA- trainingen om non-visueel met een computer te leren werken, trainingen in kennis en vaardigheden met de hulpmiddelen in SPSS Statistics voor wetenschappelijk onderzoek en trainingen in klantgesprekken door spraakherkenning. Wilt u meer weten over een computertraining voor slechtzienden en blinden, dan kunt u ons daar vrijblijvend over benaderen.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.