De OrCam MyEye is een verlengstuk van me geworden!

Over Maurice Sellier, winnaar OrCam MyEye ZieZo beurs

Tijdens de Ziezo Beurs Online in juni organiseerde we een prijsvraag rondom de OrCam MyEye. Maurice Sellier was de gelukkige winnaar. Hij is 51 jaar, woont in Breda en hij is sinds begin 2018 maatschappelijk blind door een doorbloedingsstoornis in beide netvliezen (trombose). Hij ziet wisselend, maar rond en niet meer dan 5 procent. In 2019 heeft hij bijna een jaar intern gerevalideerd bij Visio het Loo Erf. Hij heeft daar leren omgaan met zijn beperking, als was dat niet zonder slag of stoot. Maar hij was gedreven en wilde, ondanks dat hij was afgekeurd, zichzelf terug knokken. Hij heeft zichzelf de brailleleesregel eigen gemaakt en leren werken met Fusion, Voice over en meer.

Maurice is sinds medio mei in het bezit van een blindengeleidehond van DCN. Hiermee kreeg hij een stukje levenslust en eigenwaarde terug. Na een jaar heeft hij de supermarkt weer verkent. Daarnaast maakt hij deel uit van een ervaringsdeskundigenpool van de oogvereniging. Hij wil niets liever dan weer deelnemen aan de maatschappij op een voor hem waardige manier. Hij gaf destijds aan dat hij hoopt dat de OrCam MyEye voor hem een verschil kon maken in zijn dagelijkse activiteiten en dat de OrCam MyEye meer zelfstandigheid zou kunnen geven. Daarbij geloofde hij ook dat deze innovaties kunnen bijdragen aan toekomstige kansen op de arbeidsmarkt in het algemeen. En is dit zo? Wij spraken hem onlangs en hij gaf antwoord.

Ik gebruik hem dagelijks

Maurice Sellier: “Ik ben nog steeds iedere dag blij met de OrCam MyEye. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Vooral leesfunctie gebruik ik heel veel. Ik kan op deze manier gelijk zien voor wie de post is en ik kan de post zelf lezen. Alles maar ook selectief. Waar ik vroeger een hekel had aan de reclame in de brievenbus vind ik het nu een sport om de aanbiedingen af te struinen. Gewoon omdat het kan. En dan de aanbiedingen in de winkel kopen is ook geen probleem meer. Vaak kan ik de barcodes van de producten scannen. Ik heb geen hulp meer nodig, wat voor mij echt ontzettend belangrijk is. Het geeft me mijn zelfstandigheid terug en het levert vaak ook nog een gezellig praatje op.”

“Ik heb ook meerdere producten geprogrammeerd die veel op elkaar lijken, dat scheelt een hoop gedoe. Superfijn om dan mijn eigen stem te horen zeggen dat het bijvoorbeeld lactosevrije melk is.”

Maurice Sellier met OrCam MyEye

“Een van de eerste dingen die ik ben gaan doen is met mijn vrouw gaan dineren in een restaurant. Ik was zo benieuwd of ik mijn eigen bestelling kon doorgeven. Of de OrCam de menukaart kon lezen. En jawel, dat ging prima. Ik vond dit echt fantastisch. Op mijn verlanglijstje staat nog een bezoek aan een museum We hadden dit gepland voor deze kerstvakantie maar helaas moeten we even geduld hebben.”

“Overigens geloof ik ook dat de OrCam MyEye echt een verschil kan maken in de werksituatie. Als ik hem tijdens het werplekonderzoek destijds had gehad denk ik dat ik meer mogelijkheden had gehad om in functie te blijven of iets anders te doen. Het is een ontzettend fijn hulpmiddel voor oriëntatie en van a naar b komen. Ik heb hem inmiddels ook gebruikt om van A naar B te komen in het openbaar vervoer. Eerst samen met mijn vrouw maar ik vertrouw nu helemaal op de OrCam. Het helpt wellicht ook dat ik een technische achtergrond heb en innovatie passen mij goed. Ik maakte de OrCam MyEye dan ook snel eigen en hij zit altijd in mijn rugzak. Het is een echt verlengstuk van me geworden. Ik wil niet meer zonder!”

Is je interesse gewekt? Wist dat alle zorgverzekeraars vanaf 2022 de OrCam MyEye vergoeden voor de thuissituatie en dat ook vergoeding via het UWV mogelijk is.

Wil jij de OrCam vrijblijvend uitproberen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.