Digitale toegankelijkheid

Het bevorderen van digitale toegankelijkheid binnen je organisatie

Bij Babbage bieden we al meer dan 20 jaar ondersteuning aan mensen met een motorische of visuele beperking in de vorm van hulpmiddelen, advies, trainingen en coachingstrajecten. Omdat we tijdens ons werk ontdekten dat er vanuit de overheid, bedrijven en organisaties een groeiende behoefte is om toegankelijk te worden voor verschillende doelgroepen hebben we een nieuw bedrijfsonderdeel gestart rond digitale toegankelijkheid. Dit bedrijfsonderdeel heet Digital Accessibility.

Digitale toegankelijkheid voor alle doelgroepen

Wanneer je een beperking hebt is een van de dingen waar je hinder van ondervindt de beperkte toegang tot informatie. Door een visuele of motorische beperking is het lezen van een gedrukte tekst of digitale tekst vaak een uitdaging maar ook navigeren op een website. We willen daarom met het bedrijfsonderdeel Digital Accessibility het bewustzijn vergroten ten aanzien van de noodzaak om informatie voor alle doelgroepen te ontsluiten. We willen organisaties helpen om optimaal bereikbaar te zijn en inclusiever te worden, en professionals helpen hun kennis en inzicht te vergroten wat betreft digitale toegankelijkheid bij een beperking. Ook willen we inzicht geven in het niveau van toegankelijkheid van informatiebronnen door bijvoorbeeld een Accessibility Audit en een certificaat of keurmerk af te geven wat een organisatie kan gebruiken om hun mate van toegankelijkheid mee aan te tonen.

Trainingen om het bewustzijn over digitale toegankelijkheid te vergroten

We verzorgen onder andere trainingen die het bewustzijn ten aanzien van digitale toegankelijkheid helpen te vergroten. Tijdens deze Awareness trainingen geven we demonstraties waarin we laten zien wat het belang is van toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Tijdens de trainingen proberen we ook inzichtelijk te maken hoe toegankelijkheid wordt ervaren en hoe de toegankelijkheid voor diverse doelgroepen verbeterd kan worden. In aanvulling op de Awareness trainingen verzorgen we ook In-depth Technical Trainingen die dieper ingaan op de meer technische aspecten van digitale toegankelijkheid. Als je meer wilt weten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van toegankelijkheid of je casus aan ons wilt voorleggen kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je onze producten uitproberen?
Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.