Leesbeperking hulpmiddelen

Leesbeperking hulpmiddelen, waar kan ik uit kiezen?

Het begrip leesbeperking is vrij breed waaronder vele aandoeningen en beperkingen vallen die met elkaar gemeen hebben dat je problemen in het verwerken van informatie ondervindt. Die storingen kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt worden door dyslexie, niet aangeboren hersenletsel (NAH), Cerebral Visual Impairment (CVI) of een bepaalde vorm van Attention Deficit Disorder (ADD). Speciaal voor deze groep mensen hebben we bij Babbage nu ook verschillende technologieën in ons assortiment die als leeshulp functioneren.

Wat voor soort leesbeperking hulpmiddelen zijn er?

De meeste hulpmiddelen voor leesbeperking zetten tekst vanuit een gedrukte of digitale vorm om in een gesproken tekst. Dit zijn de zogenaamde voorleesapparaten, en zijn er in draagbaar formaat en als wearable. En dan is er nog de categorie software die de tekst op het scherm kan uitvergroten of uitspreken.

Welke hulpmiddelen voor leesbeperking zijn er?

Een van de hulpmiddelen bij leesbeperking die we in ons assortiment hebben is de ExamReader. Deze leeshulp is geschikt om te gebruiken als je dyslexie. Het apparaat is iets groter dan een reguliere marker zodat je hem makkelijk in je tas mee kunt nemen. Het apparaat beweeg je over de tekst heen en vervolgens wordt de tekst via een speaker of koptelefoon uitgesproken. Babbage zet zich al meer dan 20 jaar in voor mensen met een visuele of motorische beperking, en sinds kort hebben we ook ondersteuning voor mensen met een leesbeperking. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over wat voor hulpmiddelen voor leesbeperkingen we in huis hebben.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.