Babbage methode

Wij vinden dat het gebruik van de computer voor iedereen toegankelijk moet zijn. Onze missie is dan ook het bieden van oplossingen aan personen met een visuele, – motorische, of leesbeperking waardoor zij weer optimaal kunnen werken, studeren en deelnemen aan de maatschappij. Dit doen we door het leveren van hulpmiddelen, verzorgen van trainingen en softwarematige aanpassingen. Daarnaast adviseren we aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen. 

‘Voor mij is de Babbage Methode een eye closure geweest’ 

Wij geloven dat personen met een visuele, – motorische, of leesbeperking in staat zijn om een studie te volgen en beroep uit te oefenen. Hierbij is het belangrijk dat de juiste kennis en vaardigheden worden toegepast om de beperking te compenseren. Wanneer een persoon zijn of haar beperking gaat overcompenseren kan dit leiden tot energieproblemen, een lager werktempo, ergonomische klachten enz. Het is wetenschappelijk bewezen dat als de persoon werkprocessen hanteert die de beperking adequaat compenseren, de arbeidsprestaties enorm zullen toenemen. In de onderstaande podcast hoor je hoe Joost van Loon in 2007 wakker werd met een klein vlekje in zijn oog en vanaf dat moment steeds minder ging zien. Joost heeft de eerste periode geprobeerd om zijn werk uit te blijven voeren door zijn restvisus in te zetten. Uiteindelijk kreeg hij verschillende klachten omdat hij zijn beperking niet op de juiste manier compenseerde. Wil je weten waarom de Babbage Methode voor hem een ‘eye closure’ is geweest? Beluister hier het hele verhaal:

Podcast, de babbage methode

Hoe realiseren wij totaaloplossingen?  

Dankzij ons brede assortiment hulpmiddelen, specialistische trainingen op maat en softwarematige oplossingen zijn wij in staat om in vrijwel alle situaties een passende oplossing te bieden. Deze drie onderdelen worden vaak als totaaloplossing aangeboden. 

  • Breed assortiment hulpmiddelen 
  • De Babbage Academy, die unieke maatwerk trainingen verzorgt op locatie 
  • Softwarematige oplossingen die zorgen voor toegankelijke informatie  

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op middels onderstaande formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

 

 

Babbage biedt totaaloplossingen aan

De Babbage Methode wordt gekenmerkt door de benadering van systeemdenken. Deze benadering houdt rekening met verschillende factoren in relatie tot elkaar, waardoor synergieën ontstaan tussen individuen, technologie, werk en leren, en de omgeving. Er zijn namelijk een aantal factoren van invloed wanneer we praten over het vermogen van een persoon om goed te functioneren in een werk of studie situatie. In systeemdenken worden factoren niet los van elkaar gezien, maar hebben ze een versterkend effect op elkaar. De mens functioneert niet onafhankelijk van zijn omgeving maar verandert juist door omgevingsfactoren. Babbage beïnvloedt en stuurt deze factoren door de inzet van hulpmiddelen, training en softwarematige aanpassingen. De persoon met zijn kenmerken en mogelijkheden staat centraal in het advies. Bij elke oplossing wordt rekening gehouden met de persoon en wordt gegeven met individuele trainingen op maat. Samenvattend: Babbage biedt totaaloplossingen aan.