Week van Dyslexie groot succes!

Vandaag (8 oktober) is de laatste dag van de week van de Dyslexie. En wat een week was het. Dyslexie is voor Babbage een relatief nieuwe tak maar we hebben ontzettend veel geleerd afgelopen week en zijn er nog meer van overtuigd dat er volop behoefte is aan de innovatieve hulpmiddelen die we bieden. Daarnaast hebben we ook heel veel gedeeld! Via socials maar ook face to face en via een Webinar.

HOI Kidsdag

Op 3 oktober waren we aanwezig op de HOI Kidsdag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Circa 135 kinderen met ouder waren deze dag ook present. Zij hebben de OrCam Read en de ExamReader uitgeprobeerd. Wat kregen we veel positieve reacties. Reacties zoals: ‘ik heb mijn kind nog nooit zo lang met een boek in zijn hand gezien’ tot aan “ongelofelijk die techniek van tegenwoordig, hadden ze dit vroeger maar gehad’. En dat is precies waar wij voor staan. Laten weten dat die techniek er is. En als die er is, waarom zou je hem dan niet gebruiken?

Webinar: Innovaties en Dyslexie

Op donderdag 7 oktober om 19.00 uur hebben we samen met Tamara Vreeken van de HOI Foundation een Webinar gegeven over Innovaties en Dyslexie. Ook hierbij stond een nieuwe kijk op dyslexie centraal. Tamara vertelde over hoe Dyslexie past in de moderne inclusieve tijd.  Daarna hebben een aantal ervaringsdeskundigen vertelt hoe de innovaties die ondersteunen bij het lezen, hun geholpen hebben en wat zij er wel en niet fijn aan vonden.

We sloten af met een korte demonstratie van de OrCam Read en de ExamReader waarin we lieten zien hoe makkelijk je ze in gebruik neemt. Tijdens dit Webinar was er veel ruimte voor interactie wat dan ook plaatsvond.

Kortom een geslaagde dag en avond. We willen iedereen bedanken voor hun verhalen, feedback en medewerking.

overzicht activiteiten