AbleCon camerasysteem basisschool

Het AbleCon camerasysteem beschikt over een slimme camera die zowel als loep en als langeafstandscamera functioneert. De AbleCon camera wordt aan het plafond bevestigd en wordt draadloos bediend met een laptop, tablet of smartphone. Alles in je klaslokaal kun je op deze manier vergroten met een HD-camera van hoge kwaliteit.

  • Flexibel inzetbaar
  • Superieure beeldkwaliteit
  • Toegankelijk op vrijwel ieder besturingssysteem

 

Terug naar overzicht 

Meer informatie

Het AbleCon-systeem is bedoeld voor leerlingen met een beperkt gezichtsvermogen die tijdens schooldagen behoefte hebben aan een hulpmiddel dat voorziet in comfort, gemak en superieure kwaliteit.

Flexibele mogelijkheden

De AbleCon camera stuurt alle beelden draadloos naar je laptop, tablet of smartphone. Met het bijbehorende programma kun je de gemotoriseerde camera makkelijk bedienen. Gezien de camera aan het plafond bevestigd wordt, heb je verder geen enkele kabel of geen enkel ander accessoire meer op je tafel nodig. Hierdoor wordt er een vrije studieruimte gecreëerd en word je niet meer belemmerd in interactie met een docent of medestudent. Via de split screen modus kun je de loep als afstandscamera gemakkelijk bedienen. Mocht je ervoor kiezen om alleen de leesloep of alleen de afstandscamera te gebruiken, is dat ook mogelijk. De AbleCon maakt eenvoudig een draadloze verbinding met een externe computer of een digibord. Alle soorten besturingssystemen zijn toegankelijk met dit systeem, waardoor het toegepast kan worden in vrijwel iedere denkbare situatie.

  • Splitsen van het gepresenteerde beeld, zowel informatie van een computer als van de loep of langeafstandscamera
  • Zeer heldere en uitgebreide vergrotingsopties
  • Makkelijk wisselen tussen weergave van loep, afstandscamera en PC
  • Mogelijkheid tot koppelen met digibord
  • Bewegingsvrijheid doordat de camera alle beelden draadloos doorstuurt
  • Geen fysieke hulpmiddelen of bekabeling op tafel of bureau benodigd
  • Opties om afstandscamera te plaatsen aan muur of plafond

Superieure beeldkwaliteit

De optimale scherpte van de hoogwaardige HD-camera maakt dat je sneller en langer kunt lezen. Afhankelijk van het scherm waarmee gewerkt wordt, is de HD-resolutie van de camera maximaal 1920×1200 pixels, waardoor elk detail haarscherp wordt weergegeven. Het beeld van de Loep en afstandscamera kunnen tot 32 keer vergroot worden, daar bovenop is de digitale zoomfunctie beschikbaar die 30 keer kan vergroten. De camera kan tot 360 graden  geroteerd worden.

Besturing

De besturing van de camera vindt plaats via software op PC of Laptop, of via een app op een Tablet of smartphone. OP een PC  zijn alle aspecten van de software gemakkelijk te bedienen met gebruik van de muis of het toetsenbord. Ook met de app op een tablet of smartphone kunnen alle functies eenvoudig door middel van het touchscreen worden opgeroepen en kan de camera bestuurd worden. De software is beschikbaar voor Windows, macOS, Android en iOS waardoor dit systeem vrijwel op elk besturingssysteem toegankelijk is.

OCR

Via de AbleCon software is het mogelijk om OCR (tekstherkenning) in te zetten, zodat alle tekst die in beeld komt in spraak omgezet kan worden. Zelfs moeilijk toegankelijke tekst die bijvoorbeeld via een digibord wordt afgebeeld, kan met spraak worden uitgesproken. Daarnaast kun je eenvoudig wisselen van taal en stem. De spraakondersteuning is duidelijk en helder, en biedt een prettige luisterervaring.

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder. 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.