ClaroRead

ClaroRead software is een perfect hulpmiddel voor leerlingen en studenten met een motorische beperking. Het leest alle tekst voor op de computer. ClaroRead is er voor het lezen van teksten, leren en bestuderen van teksten en maken van teksten. De software wordt door gebruikers geprezen om om zijn gebruiksvriendelijkheid. Dankzij een praktische ‘zwevende’ werkbalk op het beeldscherm kunnen ze teksten sneller lezen, makkelijker schrijven en beter studeren.

  • 100% opmaakbehoud scannen naar PDF
  • Geschikt voor toetsen en examens
  • Op elke computer te installeren

    Meisje achter laptop

Terug naar overzicht

Meer informatie

Waarom ClaroRead?
ClaroRead is eenvoudig te installeren op iedere computer. Of je nu op het internet wil surfen, in Word werkt of een PDF leest, je kunt altijd terugvallen op de praktische werkbalk. Deze ‘zweeft mee’ over het scherm . Door de duidelijke plaatjes is dit een heel effectief hulpmiddel.

ClaroRead leest alle teksten
Je kunt alle teksten computer of Chromebook laten voorlezen door ClaroRead. Het bestandstype maakt niets uit, want ClaroRead kan alles voorlezen.

  • Het softwareprogramma werkt met meerdere talen kwalitatieve, natuurlijke voorleesstemmen.
  • Je kunt de software uitbreiden met de ClaroRead Boeklezer om toegang te krijgen tot alle beschikbare schoolboeken van Dedicon. Ook op een Chromebook kunnen Dedicon boeken geopend en voorgelezen worden.

Functies die tijdens het schrijven met je “meedenken”
Je kunt ClaroRead gebruiken om woorden en zinnen tijdens het schrijven direct uit te laten spreken. De praktische werkbalk bevat nog meer handige hulpinstrumenten, zoals de Controlefunctie en de Woordvoorspeller. Deze functies ‘denken’ tijdens het schrijven met gebruikers mee. Bijvoorbeeld door alternatieve suggesties voor verkeerd gespelde woorden te doen of zelfs door het volgende woord te voorspellen. Ook stipt het programma homofonen aan. Dat zijn woorden met dezelfde klank, maar met een andere schrijfwijze en betekenis (zoals ‘hard’ en ‘hart’). Doordat ClaroRead de mogelijke betekenissen van die woorden laat zien, kun je de juiste schrijfkeuzes maken.

Eenvoudig samenvattingen maken
Met de functie ClaroCapture kun je ClaroRead heel eenvoudig zelf samenvattingen maken door teksten (en afbeeldingen) te selecteren en samen te voegen. Vervolgens kun je die samenvatting opslaan als MP3-bestand en laten voorlezen om informatie beter te begrijpen.

Makkelijk te personaliseren
Je kunt je persoonlijke voorkeuren eenvoudig instellen en wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan een meeloopcursor, de voorleessnelheid en de grootte van het lettertype.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.