Envision Glasses

De Envision Glasses combineert de functies van de Envision app met krachtige aanvullende functies zoals de Ally functie. Hiermee kan je direct een bekende met je mee laten kijken door de camera. Vervolgens kan degene je helpen door informatie te geven over de omgeving of andere informatie. Bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum op een verpakking.

 • Ally functie
 • Alle menu’s, functies en teksten worden in spraak weergegeven
 • Scan functie

 

Terug naar overzicht

 

 

Meer informatie

De Envision Glasses maakt gebruik van een kwalitatief hoogwaardig titanium frame. Deze wearable beschikt over krachtige hardware en combineert deze met een strak design. Je kan hem  als een bril op je hoofd dragen. Alleen heeft deze bril geen glazen, maar je ziet een klein schermpje voor je rechteroog. Bij een matige visuele beperking is het mogelijk informatie zoals menu-items via het scherm te lezen. Alle menu’s, functies en teksten worden in spraak weergegeven. Het is dus niet persé nodig het apparaat visueel te bedienen waardoor het ook ook een uitkomst biedt bij een ernstig visuele beperking.

Handen vrij

De bril kan langere tijd comfortabel worden gedragen en zorgt ervoor dat je eenvoudig tekst kunt lezen. Je hoeft hiervoor niet je handen te gebruiken. Daarom is deze wearable ook uitstekend geschikt als je bijvoorbeeld een taststok of blindengeleidenhond gebruikt onderweg. Ook lees je ontspannen een gedrukt boek op de bank, terwijl de Envision Glasses de tekst voorleest. Doordat deze wearable op het hoofd staat, heb je altijd de ideale afstand tot de tekst, zodat je eenvoudig nieuwe foto’s kan maken wat resulteert in een OCR-omzetting van hoge kwaliteit.

Functies van de Envision Glasses

De Envision Glasses beschikt over een groot aantal functies die je zowel onderweg, als op locatie kunt inzetten. De software wordt daarnaast nog verder ontwikkeld, zodat er in de toekomst nóg meer functies kunnen worden gebruikt. Op dit moment zijn de volgende functies beschikbaar:

 • Lezen van gedrukte teksten zoals boeken, readers, magazines, brieven, handleidingen, teksten op verpakkingen
 • Meer dan 60 talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
 • Informatie in de omgeving lezen op o.a. borden, bewegwijzering, straatnaamborden, klaslokaalnummers, bus- en treintijden
 • Duidelijke handschriften kunnen worden omgezet naar spraak
 • Foto’s maken van de tekst, zodat je gericht een bepaalde tekst kunt laten voorlezen.
 • Scanfunctie, waarmee eenvoudig grote documenten en boeken kunnen worden gescand. Gescande teksten kunnen eenvoudig naar een smartphone of tablet worden geëxporteerd, zodat je ze kunt gebruiken in iedere willekeurige app.

Hulp op afstand met videoherkenning door de “Ally” functie

De Envision Glasses heeft een unieke functie, namelijk het inschakelen van een ziende bekende om te ondersteunen in een bepaalde situatie. Je kunt eenvoudig contact zoeken met anderen die jij hebt gekenmerkt als “Ally “. Via de camera van de bril kan deze persoon zien waar jij naar kijkt en kan deze helpen de taak uit te voeren. Deze functie kan handig zijn wanneer je een indruk wilt krijgen van een nieuwe omgeving, wanneer je de weg kwijt bent, als je visuele informatie zoals een foto wilt bekijken of voor een schap in de supermarkt staat.

Gezichtsherkenning

De Envision Glasses kan gezichten herkennen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld tijdens een vergadering of  presentatie de gezichten van collega’s of medestudenten te herkennen. Op deze manier heb je een overzicht van iedereen die zich in de ruimte of op kantoor bevindt.

Producten en objecten herkennen

Het is mogelijk op basis van artificiële intelligentie (AI) producten en objecten te herkennen in de omgeving. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een afstandsbediening of tas kwijt bent geraakt. Ook kan je een indruk krijgen van de omgeving waar je jezelf bevindt. In de keuken kan de wearable helpen bij het herkennen van producten en het lezen van informatie op verpakkingen. Ook kun je barcodes scannen, zodat producten worden herkend.

Kleurenherkenning

Met de kleurendetectiefunctie kun je kleuren laten herkennen. De Envision Glasses kan honderden kleuren van elkaar onderscheiden. Deze functie kan ondersteunen wanneer je bijvoorbeeld kleding uitzoekt voor een belangrijke vergadering of de kleur van een product wilt zien.

Voor wie is de Envision Glasses geschikt?

 • Thuis-, studie-en werksituaties.
 • Bij zowel matige als een ernstig visuele beperking.

Advies is wel om bij een ernstige visuele beperking uitgebreidere instructies te volgen. De Envision Glasses kan ook een uitkomst bieden bij dyslexie, een leesbeperking of wanneer er sprake is van een informatieverwerkingsstoornis.

Levering van Envision Glasses

De Envision Glasses wordt geleverd inclusief

 • Hoogwaardig titanium frame met geïntegreerde camera module en maakt gebruik van Google Enterprise Edition 2
 • Envision software
 • Lader en USB-kabel

Naast het standaard titanium frame is het ook om te kiezen voor het frame By smith Optics, waarbij je kunt kiezen voor glazen op sterkte.

Specificaties:

 • Kwalitatief hoogwaardige 8 MP camera met breed blikveld
 • Bluetooth om met Envison app te verbinden en eventueel Bluetooth hoofdtelefoon aan te sluiten.
 • Wifi-verbindingsmogelijkheid
 • Werkt ongeveer 5 uur op een volle acculading
 • Korte laadtijd via een USB-C aansluiting
 • Mono audiospeaker, Bluetooth en USB-audio
 • Spatwater en stofdicht
 • Gewicht 50 gram

Vrijblijvend advies:

Twijfel je of de Envision Glasses een geschikt hulpmiddel kan zijn in jouw specifieke situatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. We zullen dan spoedig contact met je opnemen om jouw specifieke behoefte in kaart te brengen. Aan de hand van de verkregen informatie, kunnen we je een persoonlijk advies geven.

Demonstratie en vergoedingsmogelijkheden

Wanneer je zelf de Envision Glasses wilt uitproberen, dan kunnen we een demonstratie op locatie verzorgen. Ook is het mogelijk om het apparaat enige tijd op proef te krijgen, zodat je de Envision Glasses in jouw situatie kunt uitproberen.

Bij een aantal zorgverzekeraars en het UWV is het mogelijk om onder voorwaarden een vergoeding te krijgen van het apparaat. Neem gerust contact met ons op, zodat we je kunnen doorverwijzen naar het juiste loket en eventueel kunnen ondersteunen bij een aanvraag van de Envision Glasses.

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.