Lex software voor leesondersteuning

Lex is een softwarepakket dat het lezen van teksten een stuk makkelijker maakt voor mensen met een leesstoornis, zoals bijvoorbeeld dyslexie. Zo is het met dit softwarepakket mogelijk om teksten uit boeken te voorzien van andere kleuren, opmaak van de tekst te veranderen, of tekst door de computer te laten voorlezen.

  • tekst omzetten in een bewerkbaar bestand
  • Makkelijke aanpassing kleurweergave
  • Inzetbaar voor studie en werk

Terug naar overzicht

Meer informatie

Het Lex Software pakket werkt samen met een camera. De tekst die onder de camera wordt geplaatst, wordt door de camera vastgelegd en door de software omgezet in een bewerkbaar bestand.

Om het leesgemak te verhogen voor de gebruiker kan de tekst via de software worden aangepast. Zo kan je een lange tekst bijvoorbeeld in verschillende stukken hakken zodat deze zin voor zin op het scherm wordt weergegeven. Je kan het ook zo instellen, dat de tekst op een andere wijze op het scherm weergegeven wordt, zoals bijvoorbeeld in een kolomweergave . Ook de kleurweergave kun je gemakkelijk aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor blauwe letters op een gele achtergrond. Zo kun je dus veel teksten, die voorheen moeilijk leesbaar waren een stuk makkelijker leesbaar maken.

Werken en leren met Lex

De Lex software en camera is uitstekend inzetbaar tijdens het leren of studeren. Zo is het mogelijk om met de camera  op grote snelheid verschillende teksten te scannen en bewerkbaar te maken. Je kunt tot 20 pagina’s per minuut inscannen en opslaan. Op deze manier kun je thuis boeken makkelijk inscannen, om ze vervolgens tijdens de les te lezen op de computer. Op deze manier kun je de lessen makkelijker volgen. Door het omzetten van teksten naar een andere opmaak, kleurweergave of gesproken tekst, kun je de teksten gemakkelijker verwerken en hou je meer energie over voor andere taken.

Mobiele werkplek

Tijdens de les of tijdens een presentatie worden er nog wel eens papieren uitgedeeld. Helaas kunnen deze papieren voor aanvang niet worden gescand. Maar doordat de camera compact is ontworpen, is deze gemakkelijk mee te nemen zodat je deze tijdens de les of net voor de presentatie direct kunt inscannen. De camera kan eenvoudig via USB worden verbonden met de computer. Wanneer je klaar bent, klap je de camera gemakkelijk in en stop je deze in je werk- of schooltas om op je werkplek of thuis weer te gebruiken.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.