Speechbox

Ontdek deze nieuwe manier van spraakherkenning! Met de SpeechBox voer je tekst in op de computer zonder gebruik te maken van je toetsenbord of losse software. De SpeechBox is via een USB-aansluiting plug and play aan te sluiten op een Microsoft Windows computer, Apple computer of Chromebook.

Er is geen software nodig om de SpeechBox te gebruiken. Voor het eenmalig instellen of wanneer je gebruik wilt maken van eigen gemaakte opdrachten kun je wel gebruik maken van de meegeleverde software. Deze software is compatibel met het Windows-besturingssysteem.

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

Leerlingen, studenten en werknemers

Door deze unieke plug and play manier van werken is de SpeechBox uitermate geschikt voor leerlingen of kinderen die in staat zijn om te navigeren op de computer met een (aangepaste) muis, touchpad of touchscreen maar het toetsenbord minder goed kunnen gebruiken. Zij plaatsen de muiscursor in het juiste invoerveld en schakelen de SpeechBox met een druk op de knop in. De leerling kan de tekst die hij of zij wil invoeren nu eenvoudig inspreken.

Ook is de SpeechBox geschikt voor werknemers of studenten met een tijdelijke beperking aan een van de armen of handen. Er hoeft bij deze spraakherkenning namelijk geen spraakprofiel te worden opgebouwd waardoor de spraakherkenning direct inzetbaar is. De nauwkeurigheid van de spraakherkenning ligt door het gebruik van een algemeen spraakprofiel echter lager dan bijvoorbeeld de spraakherkenning van Dragon, die door het opbouwen van een persoonlijk stemprofiel optimaal luistert naar de stem van de gebruiker. Benieuwd wat voor jou een goede keuze is? Laat je dan informeren door een van onze medewerkers.

Mogelijkheden

De SpeechBox werkt samen met een USB-microfoon, welke eenvoudig te koppelen is. De SpeechBox koppel je vervolgens via USB met de computer. Om de dicteer functie in te schakelen maak je gebruik van een losse knop of voetpedaal. Deze knop wordt via een 3.5 jackplug aangesloten op de SpeechBox. Er zijn verschillende knoppen mogelijk, samen bekijken we wat voor jou de optimale oplossing is.

Leestekens zoals punten, uitroeptekens etc. kun je ook met de SpeechBox omzetten. Ook het maken van een nieuwe alinea of nieuwe regel kan voortaan gemakkelijk via je eigen stem. Om efficiënter te werken is mogelijk om naast het invoeren van tekst ook eigen commando’s te maken. Op deze manier kun je ook het werken met de muis verminderen, je systeem bedienen of eigen gemaakte opdrachten uitvoeren door het geven van spraakcommando’s.

Internet

Je hebt een internetverbinding nodig voor het gebruiken van de SpeechBox. Dit kan via een internet kabel met de SpeechBox pro, welke nu leverbaar is. Ook werken we momenteel aan een draadloze versie, de Speech Box Plus, welke je kunt verbinden via Wi-Fi. Deze versie kan draadloos worden verbonden met internet, waardoor de internetkabel niet persé nodig is.
Benieuwd of de SpeechBox voor jou een goede oplossing is? Neem vrijblijvend contact op met een van de adviseurs van Babbage.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.