Revalidatiecentra

Samenwerking revalidatiecentra

Iets wat ons elke dag helpt, maar ook een onderwerp wat ook heel technisch en lastig kan zijn: techniek.

Het kan een goede manier bieden om problemen aan te pakken wanneer je met een motorische of visuele beperking te maken hebt. Zo kan een technisch hulpmiddel je helpen om taken uit te voeren die eerder niet zelfstandig konden. Wij zijn dag in dag uit bezig om de behoeften van onze klanten te koppelen aan nieuwe of bestaande technologieën. Om dit voor elkaar te krijgen overleggen we veel met onze klanten, professionals op het gebied van revalidatie, (nieuwe) producenten of ontwikkelaars. Ook bezoeken we (internationale) beurzen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Wij zien het daarnaast het ook als onze taak om professionals in het werkveld te ondersteunen bij het inzetten van deze techniek. Zo bieden we regelmatig webinars en trainingen aan die praktische handvatten geven aan arbeidsdeskundigen, ergotherapeuten, Ambulant Onderwijskundige begeleiders en andere belanghebbende hierin. Het samenwerken en delen van informatie is iets wat wij hierin als een speerpunt zien.

Zo werken we ook veelvuldig samen met professionals van revalidatiecentra voor motorische beperkingen en met Koninklijke Visio en Bartiméus voor visuele beperkingen. Het samenwerken komt pas echt tot zijn recht tijdens een onderzoek. Het is hierin van belang dat we elk vanuit onze eigen expertise naar het probleem kijken en hier samen met de klant/cliënt tot een goede oplossing komen. Samen hebben we een en hetzelfde doel voor ogen: een duurzame, goede oplossing voor onze cliënt/klant.