Babbage Innovation Roadshow

Babbage Innovation Roadshow

Babbage komt naar je toe met de Babbage Innovation Roadshow! Iedere vrijdag in de maand juli zullen we op een locatie in Nederland onze nieuwste innovaties demonstreren. Samen met maar liefst 8 producenten zorgen we ervoor dat iedereen de tijd en de ruimte krijgt om de hulpmiddelen uit te proberen. We zullen in de regio Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem klaar staan om jullie te ontvangen.


Locatie voor vrijdag 1 juli: Hotel Haarhuis in Arnhem. Adres: Stationsplein 1, 6811 KG Arnhem
Locatie voor vrijdag 8 juli: Huis van de wijk de Kip in Rotterdam. Adres: Kipstraat 37, 3011 RS Rotterdam
Locatie voor vrijdag 15 juli: OBA Congres in Amsterdam. Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Locatie voor vrijdag 22 juli: Bibliotheek de Witte Dame in Eindhoven. Adres: Emmasingel 22, 5611 AZ in Eindhoven.

Benieuwd naar de producenten? Hable, Envision en ACCESS4U zullen deze dag aanwezig zijn. Daarnaast worden de hulpmiddelen van Esight, N-Vibe, LVI, Visiobraille en Vision Aid gedemonstreerd.

Hable One
Hable One is bekend vanwege het kleinste braille-toetsenbord voor je telefoon. Dankzij de zes brailleknoppen bestuur je snel en eenvoudig je telefoon en typ je zonder fouten. Wil jij de Hable One eens uitproberen? Meld je dan aan voor de Roadshow.

Envision
“Hoor wat je zou willen zien” is het motto van Envision. Hier wordt gewerkt aan compacte en mobiele oplossingen voor het toegankelijk maken van teksten. Of het nu gaat om digitale of gedrukte teksten, op deze manier kun je altijd en overal informatie toegankelijk maken. Envision beschikt over een wearable waarmee je tekst kunt laten voorlezen, voorwerpen herkennen of iemand kan laten meekijken. Daarnaast is er de Envision App voor je smartphone. Op deze manier heb alles binnen handbereik.

LVI
Met hun nieuwste innovaties streeft dit Zweedse bedrijf er naar om elke dag wat gemakkelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. LVI beschikt over een ruim assortiment aan hulpmiddelen en meerdere malen won deze producent prijzen op innovatief- of designgebied. Of je nu leerling, student, werknemer of thuisgebruiker bent, LVI heeft voor ieder een gepaste oplossing.

ACCESS4U
Deze softwareontwikkelaar heeft efficiëntie hoog in het vaandel staan. Access4u is een ontwikkelaar welke oplossingen maakt die toegepast kunnen worden op complexe werkomgevingen. Daarnaast ontwikkelde Accsess4u USA  een snelle schermlezer en vergroter die weinig van je computer vraagt.

Esight
Esight richt zich op het verbeteren van de restvisus bij slechtziendheid. Zo ontwikkelden zij een weareble die ervoor zorgt dat het beeld wat je ziet wordt geoptimaliseerd. Deze wearable leest teksten dus niet voor, maar geeft deze scherper en duidelijker weer.

N-Vibe
Tijdens zijn baan voor het Visie Instituut in Parijs realiseert Charlie zich twee dingen: het gebrek aan autonomie van blinden-en slechtzienden wanneer ze steden bezoeken en hun behoefte aan een niet-invasieve oplossing. Zo werd de eerste trillende GPS voor mensen met een visuele beperking ontwikkeld door N-Vibe. Na het invoeren van de gewenste bestemming in de app, leiden de smartbands de gebruiker door middel van vibraties van A naar B

Visiobraille
Blijven innoveren en ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking is de missie van deze Duitse producent. Visiobraille heeft een brede lijn aan hulpmiddelen voor zowel blinden als slechtzienden. Denk hierbij aan de Vario Ultra en de Vario leesregels.

Vison Aid
Vision Aid is een Engelse ontwikkelaar en producent die zich heeft bewezen met het toegankelijk maken van digitale en gedrukte informatie. De ReadIT Air is hierin een populair product om zowel gedrukte als digitale tekst toegankelijk te maken.

Binnenkort meer over de Babbage Innovation Roadshow! Wil je je alvast inschrijven? Vul onderstaand formulier in.