Studeren met een visuele beperking

Studeren met een visuele beperking

Wanneer je gaat studeren of lessen gaat volgen met een visuele beperking kun je tegen verschillende zaken aanlopen. Ook bij het volgen van een studie of lessen op school kun je met een visuele beperking het onderwijs goed volgen door gebruik van de juiste hulpmiddelen. Je kunt beperkingen ondervinden bij de toegankelijkheid van het studiemateriaal, de gebouwen en de lokalen, en bij je mobiliteit op de campus. Toch hoeft een visuele beperking absoluut geen reden te zijn om niet succesvol een studie te doorlopen. Bij Babbage hebben we diverse hulpmiddelen in ons assortiment die in combinatie met trainingen ervoor kunnen zorgen dat je efficiënt en optimaal kunt studeren.

Hulpmiddelen om het studeren met een visuele beperking makkelijker te maken

Bij Babbage hebben we verschillende hulpmiddelen in ons assortiment die het studeren met een visuele functiebeperking makkelijker maken. Niet elke visuele beperking is hetzelfde, en daarom hebben we producten die precies passen bij jouw behoeften. Zo hebben we bijvoorbeeld compacte brailleleesregels die je met Bluetooth kunt verbinden met je smartphone of tablet, een speciale braille tablet, draagbare beeldschermloepen of handloepen, wearable voorleesapparaten en speciale software die je kunt installeren op je computer zodat je de teksten kunt uitvergroten of laten voorlezen.

Trainingen om professioneel gebruik te maken van de hulpmiddelen

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen en tegelijkertijd je skills op niveau te krijgen bieden we bij de Babbage Academy diverse trainingen aan. Je kunt bijvoorbeeld leren werken met schermlezers voor niet-visuele toegang tot je desktop maar er zijn ook trainingen voor SPSS Statistics om hulpmiddelsoftware optimaal te leren inzetten voor als je voor je studie onderzoek moet doen en werk uitvoert met statistische analyses. Neem dus contact op met Babbage als je gaat studeren met een visuele beperking zodat je bent uitgerust met de juiste hulpmiddelen en ondersteuning.

 

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.