Toegankelijke website en apps

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben in een bepaalde mate een beperking. In de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz) staat dat mensen met een beperking of chronische ziekte net als ieder ander moeten kunnen meedoen. Toch blijkt dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Zo blijkt onder andere uit het nieuws van 23 juni jl. dat het grootste deel van de apps van de Nederlandse overheid nog niet voldoet aan de regels rondom toegankelijkheid.

Beter vindbaar en bereikbaar voor een grotere doelgroep

Buiten het feit dat straks iedereen ervoor moet zorgen dat zijn/haar website en apps toegankelijk zijn biedt het ook voordelen. Je bereikt als organisatie namelijk een veel grotere (inclusieve) doelgroep en je website wordt beter geïndexeerd door zoekmachines.  Zoekmachines zijn namelijk  ‘blind’. Net als bezoekers met een visuele beperking hebben ze geen boodschap aan afbeeldingen, scripts en Flash, maar lezen ze vooral de teksten op uw website. Een toegankelijke website voorziet in tekstuele alternatieven voor alle niet-tekstuele content. Toegankelijke webteksten zijn bovendien voorzien van markup die aangeeft wat koppen, paragrafen en lijsten zijn. Toegankelijke websites kunnen daarom ook door zoekmachines beter ‘gelezen’ worden. Zo vinden uw bezoekers uw website zonder problemen in een zoekmachine. Dus nog meer bezoekers, wat weer kansen biedt. En bij een toegankelijke website hoort ook een toegankelijke app.

Ervaringsdeskundige

Bij Babbage richten we ons al ruim 20 jaar op de ondersteuning van medewerkers met een visuele of motorische beperking. Daarnaast werken er ook mensen bij ons met een visuele beperking die als ervaringsdeskundige optreden. Wij weten daardoor waar mensen met een beperking dagelijks tegen aan lopen. We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij en helpen hier graag aan mee. We merken dat ook steeds meer bedrijven dit willen. Daarom zijn we gestart met het bedrijfsonderdeel Digital Accessibility.

Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over specialistische kennis met betrekking tot de toegankelijkheid van informatie op websites en in applicaties. Door deze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise kunnen wij je het beste advies geven om je website en/of apps toegankelijk te maken.

Wat betekent digitale toegankelijkheid nu precies en waar moet je rekening mee houden?

Omdat niet iedereen precies weet waar te beginnen of wat nu eigenlijk toegankelijkheid is kunnen we starten met een awareness training. Is iedereen al om en staat toegankelijkheid hoog op de prioriteitenlijst dan kunnen we direct starten met een audit waarbij we kijken hoe toegankelijk de website en/of app is. Hier komt een rapport uit met een gefundeerd advies. Wij kijken verder dan alleen de WGCA- richtlijnen waardoor je na implementatie zeker weet dat jouw website/app toegankelijk is voor iedereen.

We bieden ook In-depth Technical Training waarbij wordt dieper ingegaan op de technische aspecten van digitale toegankelijkheid. De training is altijd maatwerk en wordt afgestemd op de vraag en doelstelling van de organisatie

Keurmerk

Daarnaast verstrekken we een certificaat of keurmerk waardoor je als organisatie duidelijk kan maken wat de huidige status omtrent het niveau van toegankelijkheid is.

Lees meer over onze Digital Accessibility tak

Neem vrijblijvend contact op

Wil je meer informatie over de inhoud en kosten van de verschillende vormen van dienstverlening? Of wil je jouw casus vrijblijvend aan ons voorleggen? Neem dan via onderstaand contactformulier contact met ons op of bel ons via 0165-536156.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.