Toetsenbord voor slechtzienden

Een toetsenbord voor slechtzienden maakt het net wat gemakkelijker

Een toetsenbord van een laptop of pc dient ervoor om teksten of commando´s in te voeren. Doorgaans is dit voor mensen zonder visuele beperking geen enkel probleem. Anders wordt het als je slechtziend bent. De letters, cijfers en tekens van het toetsenbord zullen voor jou meestal niet goed zichtbaar zijn. Daarom zijn er diverse hulpmiddelen die slechtzienden helpen bij het invoeren van gegevens. Dit kan onder andere door gebruik te maken van een toetsenbord voor slechtzienden. Er zijn verschillende soorten toetsenborden voor slechtzienden op de markt, zodat je kunt kiezen welk soort toetsenbord voor slechtzienden het beste bij jou past.

Welk soort toetsenbord voor slechtzienden kiezen?

Een bekend toetsenbord voor slechtzienden, is het toetsenbord met extra grote toetsen. De letters wordt hierop in het groot aangegeven, zodat een pc veel toegankelijker wordt voor slechtzienden. Vaak zitten er op het toetsenbord extra functietoetsen, die bijvoorbeeld toegang bieden tot vergrotingssoftware. Er zijn ook moderne systemen, zoals een touchscreen toetsenbord. Dit biedt meer mogelijkheden tot onder meer het vergroten of het oplichten van de toetsen. Een dergelijk modern toetsenbord voor slechtzienden is bijvoorbeeld zeer geschikt om te gebruiken voor de Magnilink TAB. Werkgevers maken de werkomstandigheden een stuk gemakkelijker door een speciaal toetsenbord voor hun slechtziende medewerkers aan te schaffen.

Een slechtzienden toetsenbord van Babbage

Babbage is groot in producten en oplossingen voor personen met een visuele en motorische beperking. Ons doel is om het in zowel de thuissituatie, werksituatie en schoolsituatie veel toegankelijker en gemakkelijker te maken voor mensen met een dergelijke beperking. Een slechtzienden toetsenbord is één van onze producten. Wij bieden voor vrijwel ieder probleem waar mensen met een visuele of motorische beperking tegenaan lopen, een oplossing. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht. Niet alleen voor aanschaf voor producten, maar ook om mee te denken over oplossingen voor bepaalde problemen en advisering over de werkplekken.

 

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.