Computerwerk motorische beperking

Werkzaamheden op de computer met een motorische beperking

Werkzaamheden op de computer met een motorische beperking levert vaak enige belemmeringen op. Het bedienen van een toetsenbord of een muis verloopt moeizaam of is helemaal niet mogelijk wat als gevolg heeft dat je niet de efficiëntie kunt behalen als je misschien zou willen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt die ervoor kunnen zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt werken op de computer met een motorische beperking. Bij Babbage hebben we een ruim aanbod van deze hulpmiddelen in ons assortiment die je zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij computerwerk.

Hulpmiddelen voor computerwerk met een motorische beperking

De mate waarin je een motorische beperking ondervindt is per persoon verschillend, en daarom hebben we in ons assortiment we verschillende hulpmiddelen waardoor het werken met een computer als je een motorische beperking hebt voor jou persoonlijk makkelijker gemaakt kan worden. Denk hierbij aan hulpmiddelen als lichte invoer toetsenborden, afdekplaten voor toetsenborden en adaptieve toetsenborden. We hebben ook verschillende vormen van muisbediening zoals een verticale muis en een hoofdmuis die je via kleine hoofdbewegingen kunt bedienen. Ook Repetitive Strain Injury (RSI) kan een motorische beperking opleveren, en ook hiervoor hebben verschillende hulpmiddelen waardoor spieren ontlast worden zoals armsteunen, ergonomische toetsenborden en beeldschermsteunen.

Trainingen en coachingstrajecten bij computerwerk met een motorische beperking

Computerwerk met een motorische beperking kan een uitdaging zijn, maar door de juiste hulpmiddelen in te zetten en je werkplek aan te passen kun je weer zo optimaal mogelijk gebruik maken van een computer. Om zo snel mogelijk te wennen aan de nieuwigheid van de hulpmiddelen bieden we vanuit de Babbage Academy verschillende trainingen aan. Deze trainingen zorgen niet alleen ervoor dat je de hulpmiddelen van binnen en buiten leert kennen maar kunnen je ook helpen om je vaardigheden ten aanzien van hulpmiddelen weer helemaal op niveau te krijgen. We kunnen zelfs een op maat gemaakt pakket voor je samenstellen met een werkplekanalyse, hulpmiddelen en de bijbehorende trainings- of coachingstrajecten. . Meer informatie over werken op de computer met een motorische beperking en de trainingen die we aanbieden? Neem gerust contact op.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.