Lichte invoer en adaptieve toetsenborden

Wanneer er veel energie verloren gaat bij het werken met het toetsenbord, kan er worden gekeken naar een toetsenbord met een lichte invoer toetsen. Het kost minder kracht om dit toetsenbord te bedienen en deze toetsenborden zijn vaak compact om onnodig grote bewegingen tijdens het wisselen van toetsenbord naar muis te beperken. Babbage biedt een  breed scala aan lichte invoertoetsenborden van o.a. de merken Logitec, PenClic, Ergoline en Ceratech.

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

Ook wanneer er wordt gewerkt met bijvoorbeeld spraakherkenningssoftware, kunnen deze toetsenborden een goede aanvulling zijn om bijvoorbeeld tijdens de les of vergadering aantekeningen te maken in combinatie met woordvoorspelling.

Wanneer het verschil tussen de lichte invoertoetsenborden niet meer te voelen is, of deze toetsen alsnog te zwaar zijn, kan een adaptief toetsenbord in jouw situatie de uitkomst bieden.

Een adaptief toetsenbord is een toetsenbord zonder weerstand. Je typt als het ware op een “plaat” waarop het toetsenbord, zoals we deze in Nederland kennen, wordt weergegeven. Babbage beschikt over het CrayTech NoProfile Multiconnect toetsenbord waardoor de weerstand bij het indrukken van een toets volledig weg is.

Het vergt enige oefening om te werken met een adaptief toetsenbord omdat we dit niet als  ‘natuurlijk ervaren. Er is geen feedback of de toets is ingedrukt. Om dit te ondervangen, heeft dit toetsenbord de mogelijkheid om haptische (voelbare) en/of audiofeedback aan te zetten. Middels een trilling, of een geluid krijgt de gebruiker feedback of een toets wel of niet is ingedrukt.

Dit toetsenbord is zowel bekabeld, als draadloos via USB of Bluetooth aan te sluiten. Er kan gemakkelijk worden gewisseld tussen de kanalen waardoor er meerdere devices tegelijkertijd gekoppeld kunnen zijn. Dit kan handig zijn wanneer er niet alleen met een laptop of PC wordt gewerkt, maar ook bijvoorbeeld met een tablet. Het wisselen naar een ander kanaal kan met een tik op het toetsenbord.

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.