Dyslexie hulpmiddelen

Dyslexie hulpmiddelen en leeshulpen

Heb jij moeite met lezen en schrijven en lukt het daardoor niet om het beste uit jezelf en je studie te halen? Er zijn een aantal dyslexie hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Sinds kort hebben we onze dienstverlening uitgebreid. Naast het helpen van mensen met een visuele of motorische beperking gaan ons nu ook richten op mensen met een leesbeperking. Het gaat om producten en diensten voor mensen met informatieverwerkingsstoornissen, denk hierbij bijvoorbeeld aan dyslexie, die een tekst via audio beter kunnen verwerken. Hier zijn tegenwoordig goede ondersteunende technologieën voor beschikbaar die inmiddels al wereldwijd worden gebruikt. We werken hiervoor samen met topleveranciers die hier al veel ervaring in hebben opgedaan.

Wat voor soort dyslexie hulpmiddelen zijn er?

De hulpmiddelen bij dyslexie die wij aanbieden bestaan uit verschillende leeshulpen die gedrukte en digitale informatie toegankelijk voor je kunnen maken. De hulpmiddelen kun je makkelijk overal mee naartoe nemen zodat je altijd in staat bent om gedrukte tekst of een digitale tekst om te zetten in gesproken tekst en over een speaker of via een koptelefoon kunt beluisteren.

Uit welke dyslexie hulpmiddelen kan ik kiezen?

Babbage biedt een aantal revolutionaire producten, de ExamReader en de OrCam Read.  Ze hebben als overeenkomst dat ze geschreven tekst omzetten in audio. Het zijn draagbare penscanners die de tekst scannen uitspreken via de speaker of een aangesloten koptelefoon. Bij de OrCam Read is het mogelijk om hele pagina’s in een keer te scannen. Beide bevorderen het zelfstandig lezen en leren. Welke kies jij?

Lees meer over de OrCam Read en ExamReader.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.