Braille Star 80

De Braille Star 80 brailleleesregel is een ergonomisch geoptimaliseerde brailleleesregel voor de professionele werkplek en is uitgerust met 80 piëzo-electrische braillecellen. In combinatie met een toetsenbord kan de Braille Star 80 gebruikt worden als een zelfstandig notitietoestel.

 • Eenvoudig overzetten van data
 • Flexibel
 • Terwijl je met de PC werkt, kun je ook notities maken onafhankelijk van je PC

 

Terug naar overzicht 

Meer informatie

Het toetsenbord van je PC kan direct bovenop de Braille Star worden geplaatst. De Braille Star 80 is voorzien van een numeriek blok van 16 toetsen en heeft bovendien ook nog 8 functietoetsen. Deze zijn zodanig geplaatst dat invoer op een ergonomisch verantwoorde wijze plaats kan vinden.

Universele verbinding

De Braille Star 80 kan met je PC gekoppeld worden door middel van USB. De leesregel kan worden gebruikt met diverse soorten schermleessoftware en met diverse besturingssystemen zoals Windows, Linux en macOS. Een hoofdtelefoon, microfoon of toetsenbord kan direct op de Braille Star aangesloten worden. De Braille Star 80 is leverbaar in de kleuren blauw en zilvergrijs.

Flexibiliteit

Je kunt met een op de Braille Star aangesloten toetsenbord zowel notities maken als de computer besturen. Het toetsenbord is direct aan de Braille Star gekoppeld en er kan snel geschakeld worden tussen de stand voor het nemen van notities en de stand voor computergebruik.

Het bedienen van de Braille Star 80

De drievoudige functietoetsen activeren drie functies al naar gelang onderaan, bovenaan of in het midden van de knop wordt gedrukt. Deze functietoetsen zijn ergonomisch geplaatst aan de linker en rechter zijde van de braillecellen. Om de cursor direct op de leespositie van de vinger te plaatsen, is elke braillecel uitgerust met zijn eigen cursorroutingtoets. De Braille Star is eveneens uitgerust met uitgebreide “up en down” toetsen. Deze toetsen kunnen eenvoudig worden bereikt terwijl je het centrale deel van het braille display aan het lezen bent. Aan de rechterkant van de Braille Star bevindt zich een blok met zestien functietoetsen die door de gebruiker zelf gekoppeld kunnen worden aan bepaalde handelingen van de gebruikte schermleessoftware. Ook andere toepassingen zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld het kiezen van een nummer in een telefoonapplicatie.

Capaciteit van het notitieapparaat

Terwijl je met de PC werkt, kun je ook notities maken onafhankelijk van je PC. Je kunt deze notities zowel met de brailletoetsen van de Braille Star als met het toetsenbord van je PC maken.

Comfortabele verwerking

Je notities worden als bestand opgeslagen in de Braille Star 80. Je kunt tot 5 bestanden tegelijkertijd openen. De Alt+Tab functie zorgt ervoor dat je kunt wisselen tussen openstaande bestanden. Er kunnen 512 bestanden van maximaal 3 MB worden opgeslagen in de Braille Star 80. Sneltoetsen zoals kopiëren (Ctrl+C), knippen (Ctrl+X) en plakken (Ctrl+V) zijn ook te gebruiken. Er is ook een eenvoudig te gebruiken zoek- en vervangfunctie aanwezig.

Eenvoudig overzetten van data

HTCom, het communicatieprogramma van Handy Tech, zorgt ervoor dat het eenvoudig is om bestanden van de Braille Star 80 over te zetten naar je PC en weer terug. Bovendien zorgt HTCom ervoor dat je het Windows klembord direct naar de Braille Star kunt sturen. Je kunt ook direct vanuit Word documenten verzenden of de ‘Verzenden Naar’-functie van de Windows Verkenner gebruiken om bestanden te verplaatsen naar je Braille Star 80.

Ergonomisch geoptimaliseerd

De Braille Star is ergonomisch ontworpen. De braillecellen zijn holvormig, zodat je vingertoppen zich op een ergonomische wijze over de cellen bewegen. De functietoetsen die als brailletoetsen gebruikt kunnen worden, zijn op een ergonomische wijze geplaatst met het oog op braille-invoer. De drievoudige functietoetsen die links en rechts van het leesoppervlak zijn gepositioneerd, zijn eveneens holvormig. De cursor positioneringstoetsen zijn geïntegreerd in het apparaat. Er is geen verloren ruimte tussen de brailleleesregel en het toetsenbord van de PC. Daarom is slechts minimale beweging nodig om de hand te verplaatsen van het toetsenbord naar de leesregel.

Technische Specificaties:

 • 80 holvormige braillecellen
 • 80 cursorrouting toetsen
 • 2 PC’s parallel te bedienen
 • USB interface
 • Seriële interface
 • 4 MB geheugen
 • 2 uitgebreide up/down toetsen
 • 2 drievoudige functietoetsen
 • 8 functietoetsen die tevens geschikt zijn voor braille-invoer
 • Kleur: blauw of zilvergrijs
 • Capaciteit batterij: 20 uur
 • Snelle laadtijd (3uur)
 • Afmetingen: 585 x 245 x 24 mm (breedte x diepte x hoogte)
 • Gewicht: 2,55 kg.

 

Handleiding Braille star 80:
Braille Star 80

Drivers voor Braille star 80:
USB driver voor Braille Star, Modular Evolution en Easy Braille modellen

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.