Vergoedingen hulpmiddelen

Vergoedingen (2022)

Babbage heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Wij bieden hulpmiddelen en training aan voor mensen met een visuele-, motorische-, of leesbeperking. Wil je meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en vermeld bij onderwerp:  vergoeding zorgverzekeraar.

N.B.: Hulpmiddelen die in eigendom worden verstrekt kunnen ten laste van het eigen risico vallen.

Vergoedingen en hulpmiddelen: hoe werken wij?

Babbage biedt oplossingen aan personen met een visuele-, motorische- of leesbeperking binnen werk-,  studie- of thuissituaties om hen zo te helpen deze beperking optimaal te compenseren zodat zij volledig kunnen participeren aan de maatschappij. Dit doen wij door:

  • Advisering, levering, installatie en support van een brede range aan zowel hardware- als softwarematige hulpmiddelen.
  • Het bieden van softwarematige aanpassingen van de werkplek.
  • Specialistische training in het gebruik van onze hulpmiddelen, voor zowel studenten als werkenden.

Om jou zo goed en snel mogelijk te helpen, is ons specialistisch team op de hoogte van de laatste technologie, inzet van hulpmiddelen en vergoedingsmogelijkheden bij de zorgverzekeraar, het UWV en de WMO. Onze collega’s zetten zich in om jou zo duidelijk mogelijk te informeren over de mogelijkheden.

 

Ik heb een hulpvraag: wat nu?

Bij Babbage vinden we het namelijk belangrijk om te ontzorgen: wij helpen jou met iedere (aan)vraag. Hoe zit dit er precies uit? Vaak bellen mensen met een bepaalde hulpvraag. Graag gaan wij met jou in gesprek om te kijken welke mogelijke oplossingen er zijn voor jouw probleem. Mocht dit probleem niet makkelijk op te lossen zijn met jouw bestaande hulpmiddelen of vaardigheden, is het mogelijk om een vrijblijvende demo aan te vragen van de verschillende hulpmiddelen. Het is namelijk fijner om het desbetreffende hulpmiddel eerst zelf te ervaren. Een van onze adviseurs komt bij jou thuis, op school of op het werk om de verschillende mogelijkheden te tonen. Ook is het mogelijk om deze hulpmiddelen zelf in te zetten en eventueel een tijd op proef te gebruiken in de praktijk. Wanneer een van onze hulpmiddelen de oplossing biedt voor jouw hulpvraag, kunnen wij jou helpen met het bekijken van de vergoedingsmogelijkheden.

 

Wordt het hulpmiddel vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wanneer jij het hulpmiddel thuis wilt inzetten, kan een hulpmiddel mogelijk via jouw zorgverzekeraar worden vergoed. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en zijn actief bezig om -samen met deze zorgverzekeraars- ook de laatste technologische hulpmiddelen te bespreken voor vergoedingsmogelijkheden. Onze adviseurs zijn op de hoogte welke informatie er nodig is voor een aanvraag. Vaak volstaat een medische verklaring en motivatiebrief om een hulpmiddel aan te vragen. Mocht je vragen hebben hoe de aanvraagprocedure voor vergoedingen werken bij jouw zorgverzekeraar? Neem dan contact met ons op.

Wanneer een aanvraag is ingediend, monitoren wij de aanvraag. Bij goedkeuring van het hulpmiddel zal een van onze adviseurs een afspraak maken om het hulpmiddel te leveren inclusief installatie en instructie. Zo kan jij meteen aan de slag met het hulpmiddel.

Vaak wordt een hulpmiddel voor een bepaalde termijn verstrekt. Dit is afhankelijk per zorgverzekeraar en per hulpmiddel. Daarnaast kan een hulpmiddel in eigendom of bruikleen verstrekt worden. Een hulpmiddel in eigendomsverstrekking gaat ten koste van jouw eigen risico.

 

Ik heb hulpmiddelen nodig voor mijn werk of studie. Wat is er mogelijk?

Naast de mogelijkheden om hulpmiddelen te vergoeden in de thuissituatie via de zorgverzekeraar, hebben wij de mogelijkheid om ook op jouw werk de juiste hulpmiddelen in te zetten. Via het UWV kan je een voorziening aanvragen om jouw werkzaamheden nóg optimaler uit te voeren. Het UWV gaat – samen met een leverancier – onderzoeken welke voorzieiningen in jouw situatie het beste zijn. Onze adviseurs kunnen jou informeren over de mogelijkheden.

Ben je benieuwd welke hulpmiddelen wij bieden? Klik hier voor een overzicht van onze hulpmiddelen.

Wil je weten welke informatie nodig is bij jouw zorgverzekeraar? Bekijk de voorwaarden voor jouw zorgverzekeraar.

Heb je een andere vraag over de mogelijkheden over hulpmiddelen, vergoedingen? Neem contact op via info@babbage.com of 0165 53 61 56 en wij denken met je mee.  

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.