Dragon Spraaksoftware

Met de Dragon Spraaksoftware kan je eigen stem worden gebruikt om teksten te dicteren, te mailen of om de computer te bedienen. Dragon maakt gebruik van een speech engine met Deep Learning technologie waardoor dicteren nu sneller en nauwkeuriger is dan ooit tevoren.

 • Geavanceerde functies
 • Past zich aan aan zowel jouw stem als de omgeving waarin je werkt
 • Zeer nauwkeurig

Ervaringen

Lees hier hoe Gijsbert Verhaar het voor school gebruikt. Gijs kan vanwege zijn spieraandoening geen pen vasthouden en het gebruik van een toetsenbord is ook lastig. Of luister naar de podcast van Fleur Linders.  Zij bedient haar computer volledig met haar stem. Door deze andere manier van werken is de jonge moeder nu een succesvol jurist.

Product demo video

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

Wanneer werken met het toetsenbord of muis veel inspanning kost, kan het inzetten van spraakinvoersoftware een goede oplossing zijn. Op het moment dat er met deze software wordt gewerkt, kunnen de typwerkzaamheden die nodig zijn bij het maken van huiswerkopdrachten, rapporten en verslagen worden vervangen door het dicteren met de stem. Het invoeren van tekst en commando’s kost op deze manier tot wel drie keer minder tijd en inspanning. Het stelt je in staat om hetzelfde werk te verrichten als collega’s, medestudenten of klasgenoten. Je zult merken dat er meer energie overblijft om net die ene klant de aandacht te geven die hij/zij verdient of af te spreken met medestudenten en klasgenoten.

Voordelen

Dragon is in staat om zich aan te passen aan zowel jouw stem als de omgeving waarin je werkt. Omdat Dragon altijd aan het leren is, brengt dit de volgende voordelen met zich mee:

 • Dragon onthoudt veelgebruikte woorden en zinsdelen zodat er achteraf minder correcties nodig zijn
 • Dragon is bijzonder nauwkeurig voor gebruikers met een accent, een verminderd spraakvermogen of in rumoerige omgevingen.
 • Namen en vakjargon kunnen handmatig worden toegevoegd aan de woordenlijst van Dragon
 • Mogelijkheid tot importeren en exporteren van documenten en e-mails om Dragon de persoonlijke woordkeuze en zinsdelen aan te leren

Ongekend aantal mogelijkheden

Dragon kent geavanceerde aanpassingsmogelijkheden zoals functies voor het maken van eigen, gepersonaliseerde opdrachten en woorden. Dragon is zelfstandig aan te passen aan de persoonlijke eisen en wensen in diverse standaard pakketten van Windows zoals Microsoft Office, Microsoft Verkenner etc. Enkele aanpassingsmogelijkheden die Dragon biedt:

 • Zelfstandig aanmaken van spraakopdrachten om veelgebruikte tekst en afbeeldingen in te voegen
 • Eenvoudig aanmaken van macro’s om opdrachten uit te laten voeren met een simpel spraak commando.

Wanneer je veel onderweg bent voor bijvoorbeeld je werk, is het niet gewenst dat er tijd verloren gaat. Om efficiënter te werken, kan er in de varianten van Dragon voor professioneel gebruik worden gewerkt met een spraakrecorder. Onderweg neem je notities, aantekeningen of reminders op die later kunnen worden verwerkt en uitgeschreven door Dragon.

Is na het lezen van dit artikel je interesse gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden in je eigen situatie? Dragon spraaksoftware zal niet altijd direct werken in verschillende situaties. De meeste standaardsoftware werkt prima samen met Dragon, maar bij sommige specifieke applicaties is dit mogelijk niet het geval. Babbage biedt mogelijkheden om Dragon op een effectieve manier met dergelijke applicaties te laten samenwerken. In het geval van werksituaties zou een software toegankelijkheid onderzoek plaats kunnen vinden om uit te sluiten of een applicatie samenwerkt met dragon. In het uiterste geval is Babbage in staat scriptingwerkzaamheden uit te voeren zodat ontoegankelijke applicaties toch toegankelijk zijn met gebruik van Dragon spraakherkenning.

Ben je nu een leerling, student, zelfstandige of werknemer, het is in alle situaties aan te raden goed in kaart te brengen met welke applicaties er gewerkt zal moeten worden in combinatie met de dragon Software. Op deze manier wordt teleurstelling achteraf voorkomen.

Systeem vereisten

 • RAM: Minimum 4 GB, 8 GB aanbevolen
 • CPU: Intel®Dual Core-processor of gelijkwaardige AMD-processor. Het programma werkt sneller met een snellere processor.
 • Vrije schijfruimte: 8 GB
 • Ondersteunde besturingssystemen: Windows 7, 8.1, 10 (32-bits en 64-bits); Windows Server 2008 R2 & 2012
 • Internet Explorer 11 of hoger of de huidige versie van Chrome voor weergave van de online Help.
 • Een geluidskaart met ondersteuning voor 16-bits opnames.
 • Een internetverbinding voor het downloaden en automatisch activeren van het product (snel en anoniem).

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.