Eenhandig toetsenbord

Wanneer er effectief maar één hand gebruikt kan worden om te typen, zijn er diverse mogelijke alternatieven om sneller en efficiënter te kunnen werken. Afhankelijk van de situatie kan er gebruik gemaakt worden van hulpsoftware, een eenvoudige aanpassing in Windows of een eenhandig toetsenbord. Een eenhandig toetsenbord is een toetsenbord waarvan de indeling is geoptimaliseerd voor gebruik met één hand. De indeling van dit toetsenbord wijkt sterk af van een regulier toetsenbord, tekens die veel worden gebruikt liggen centraal. Op deze manier kunnen veelgebruikte tekens gemakkelijk worden ingevoerd en kan er met één hand snel en efficiënt worden getypt.

 

Terug naar overzicht

 

Meer informatie

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van  voorspellende software. Hiermee wordt de helft van het aantal toetsaanslagen overbodig. Deze hulpsoftware maakt het mogelijk om met één hand sneller te typen door gebruik te maken van woordvoorspelling. Wanneer het begin van het woord wordt ingetypt, toont de software diverse woorden die beginnen met deze letters. Nadat er een keuze is gemaakt, kan er met één toetsaanslag worden gekozen voor een volgend woord wat direct klaar staat. Wanneer bijvoorbeeld de letters W en O worden getypt, geeft de hulpsoftware als voorbeeld “worden”, “wordt”, “woorden, “woord”, “woning”, “wou” en “wonder” aan. Met één druk op de knop kan het gewenste woord worden gekozen.

Wanneer er een goede snelheid behaald kan worden zonder hulpsoftware, maar toetsencombinaties met één hand lastig te maken zijn, kan er worden bekeken of dit probleem verholpen kan worden door een eenvoudige oplossing in Windows.

 

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.