NVDA Screen Reader

NVDA Screen Reader is een open source screen reader die uitstekend werkt met de verschillende versies van Windows, waaronder Windows 10. NVDA Screen Reader  is uitgegroeid tot een volwaardige screen reader compleet met braille-ondersteuning die in vrijwel alle (werk)situaties een volwaardig en stabiel alternatief biedt voor traditionele screen readers.

  • Open source
  • Op maat
  • Ondersteuning voor vrijwel alle gangbare software

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

NVDA heeft ondersteuning voor vrijwel alle gangbare software zoals:

  • Internetbrowsers: Firefox, Internet Explorer, Google Chrome en zelfs experimentele ondersteuning voor Microsoft Edge
  • E-mail: MS-Outlook en Mozilla Thunderbird
  • MS-Word: ondersteuning voor complexere taken zoals werken met wijzigingen bijhouden, snelle navigatie op kop, etc.
  • MS-Excel: navigatie door cellen, melden van rij- en kolomkoppen en basale ondersteuning voor het lezen van grafieken

Veel partijen en gebruikers dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling van NVDA. Dit heeft onder andere al geleid tot de mogelijkheid om via NVDA computers op afstand te besturen. Bij Babbage bieden we ook geavanceerdere functies zoals toegang tot remote desktop/Citrix/VMware Horizon omgevingen. Al de door Babbage geleverde brailleleesregels werken met NVDA.

Ook voor onderweg met NVDA USB stick

NVDA kan door Babbage ook als mobiele oplossing aangeboden worden. Je ontvangt dan een USB stick waarop je NVDA kunt starten en meteen gebruik kunt maken van de mogelijkheden die NVDA te bieden heeft. Dit is niet beperkt tot alleen je eigen PC. Je kunt deze USB stick meenemen naar je werk, school of familielid. Kortom, je kunt NVDA overal gebruiken waar je dat maar wilt! Je hoeft niets te installeren, al je instellingen worden bewaard op de USB stick en zo ben je echt mobiel aan het werk. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ondersteuning

Om een screen reader goed te kunnen gebruiken, is ondersteuning van de gebruiker essentieel. Babbage levert ondersteuning voor NVDA. Wij installeren het programma en bieden trainingen aan om met NVDA te leren werken. Bovendien bieden wij serviceovereenkomsten aan. Gebruikers met een serviceovereenkomst kunnen terecht bij onze helpdesk met vragen of problemen rondom het gebruik van NVDA.

Onze helpdesk kan je, binnen kantoortijden,  via e-mail of telefonisch ondersteunen bij het gebruik van NVDA in combinatie met de geselecteerde (meest gebruikte) programma’s voor de thuissituatie. Wij bieden ondersteuning in de vorm van een ondersteuningspakket waarbij je recht hebt op 8 incidenten of een maximum van 160 minuten per jaar. Voor meer informatie open je ons service level agreement.

Een volledig op jouw situatie toegesneden screen reader

Omdat de broncode van NVDA openbaar is, zijn de mogelijkheden om NVDA aan te passen aan jouw specifieke situatie veel groter dan bij traditionele screen readers. NVDA is geschreven in de veelgebruikte programmeertaal Python. In plaats van een script schrijven we een NVDA-add-on in Python om je toepassing toegankelijk te maken. Omdat we deze modules in een standaard programmeertaal schrijven en directe toegang hebben tot alle functies van NVDA, zijn we sneller klaar en hebben we veel meer mogelijkheden dan bij het schrijven van een traditioneel script. Omdat alle broncode openbaar is kunnen we zelfs totaal nieuwe functies aan NVDA toevoegen en alles in NVDA aanpassen om het optimaal voor je te laten werken. Kortom, Babbage kan op basis van NVDA een volledig op jouw situatie toegesneden screen reader leveren, hoe uniek of complex die situatie ook is!

 

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.