ReadEasy Evolve

De ReadEasy Evolve beeldschermloep is een nieuwe oplossing ontwikkeld door VisionAid. De ReadEasy Evolve kan als beeldschermloep en als losstaand voorleesapparaat gebruikt worden. De keuze voor de naam Evolve is gemaakt omdat het apparaat altijd kan blijven aansluiten bij de behoeften van een slechtziende gebruiker met een progressieve visuele beperking. De ReadEasy Evolve beeldschermloep evolueert als het ware mee met de visuele beperking en biedt het beste van twee werelden – alles in één product!

  • Alles in één product
  • Vergroot tot wel 100 keer
  • Langer lezen mogelijk door voorleesfunctie

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

Bedienen direct op het scherm

De vereiste knoppen voor de basisfuncties van het voorleesapparaat van de ReadEasy Evolve zijn te vinden op het basisstation van het apparaat zelf. Daarnaast is een draadloze afstandsbediening beschikbaar waarmee alle visuele functies, zoals inzoomen, instellen van kleur, voorlees modus etc. ingesteld kunnen worden. De levering van de Evolve bevat een 24″ scherm, een draadloze afstandsbediening, de camera en het basisstation. Zo kun je de beeldschermloep-modus gebruiken om te lezen, en wanneer je vermoeid raakt of lange passages tegenkomt, kies je voor de voorleesfunctie. Als je precieze controle wilt hebben over welk deel van de tekst je wilt laten voorlezen, kun je gebruiken maken van het optionele touchscreen en de gewenste leespositie aanwijzen met een druk op het scherm. Door twee vingers van elkaar af of juist naar elkaar toe te bewegen, kan in en uitgezoomd worden. Door eenmaal te tikken wordt de spraak bij het betreffende woord gestart.

Rustiger dan een standaard videovergroter

De gesproken tekst loopt synchroon met de vergrote tekst, zodat je die desgewenst gemakkelijk kunt volgen. Natuurlijk kun je ook achterover leunen en het lezen aan de Evolve over laten. Je zult ervaren hoe rustig en plezierig dit is. Dankzij de voorleesmodus kun je nu veel langer blijven lezen. Een mooi ontwerp gaat hand in hand met een hoge resolutie, zeer heldere kleuren en een geweldige beeldscherpte. Als je een document wilt lezen in A3-formaat, kun je de camera eenvoudig verplaatsen. Binnen enkele seconden is het apparaat vervolgens gereed om A3-documenten voor te lezen. De spraak is beschikbaar in meer dan 30 talen en je kunt de tekst tot wel 100 keer vergroten. De Evolve maakt verbinding met elke TV of monitor door middel van een HDMIkabel. Om de touchfuncties van de Evolve te kunnen gebruiken, dien je de monitor met een USB-kabel te verbinden.

Technische specificaties

• Vergroting: 0,5x – 120x
• Aansluitingen: USB 3.0 x 2, HDMI, DisplayPort, 3,5 mm koptelefoon aansluiting
• Tijd totdat het voorlezen begint: gemiddeld 3 seconden
• Luidsprekers: 6 Watt stereo RMS
• Gewicht basisstation: 2,2 kg
• Afmetingen basisstation (BxDxH): 22 x 11 x20,5 cm
• Hoofdtelefoon meegeleverd

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.