Speaksee

Voor mensen met gehoorverlies kan het lastig zijn om gesprekken te volgen, zeker in rumoerige ruimtes kan het lastig zijn om deel te nemen aan een gesprek. Speaksee is het eerste microfoonsysteem speciaal ontwikkeld voor mensen met gehoorverlies. Dankzij dit systeem wordt spraak vastlegt en direct omgezet naar tekst. Zo kun je live meelezen wat er wordt gezegd. De microfoon pakt spraak op en filtert ruis eruit. Hierdoor kan de gebruiker real time meelezen wat er wordt gezegd in groepsvergaderingen, een op een gesprekken of via Teams. Het omzetten hiervan gebeurd binnen één seconde. Het systeem ondersteunt tot wel 9 microfoons tegelijk en door middel van kleuren of het toewijzen van namen kun je eenvoudig zien wie wat zegt. Ook is het mogelijk om namen te hangen aan de verschillende microfoons om nog gemakkelijker te zien wie wat zegt.

Voordelen van Speaksee

Verschil met apps
Er zijn verschillende apps die spraak omzetten naar tekst, maar Speaksee is de enige oplossing die gebruik maakt van meerdere externe microfoons. Het voordeel hiervan is dat de afstand tussen de spreker en de microfoon klein is, waardoor spraak beter wordt opgevangen. Daarnaast draagt iedereen een eigen microfoon met daaraan een kleur gekoppeld, dit maakt het volgen van gesprekken makkelijker.

Nauwkeurigheid
De Speaksee microfoons werken met zogeheten ‘beamforming’. Deze techniek zorgt ervoor dat de spraak op juiste wijze wordt opgevangen en ruis van andere bronnen wordt weg gefilterd. Ook in luidruchtige omgevingen zoals kantoortuinen of symposia werkt de Speaksee set dus optimaal.

Applicatie
Het Speaksee microfoonsysteem kan op verschillende apparaten worden gebruikt. Via IOS- en Android-toestellen is de Speaksee-app beschikbaar, deze kan worden opgehaald in de applicatie store. Heb je een Windows, Chrome of Applelaptop of desktop, dan kun je werken met de webapp.

Speaksee Auto Caption
Met de Speaksee AutoCaption zet je een digitale vergadering live om naar tekst binnen 1 seconde. Op deze manier kun je de vergadering goed volgen. Deze AutoCaption kan als laag over het scherm worden gezet en kan worden aangepast naar jouw eigen wensen. Naast het inzetten voor live vergaderingen kan AutoCaption ook worden gebruikt voor Podcasts, Digitale scholingen, video’s, radio en online lessen. De Speaksee AutoCaption kan worden gebruikt op Windows omgevingen.

Beveiliging
Er is een hardware en software-encryptie toegepast om de veiligheid en privacy van jou als eindgebruiker te waarborgen.

Meer informatie

De Speaksee microfoonkit is een eenmalige aanschaf en wordt gebruikt in combinatie met een softwarelicentie. Deze softwarelicentie loopt per jaar. Ben je benieuwd welke oplossingen we voor jou kunnen bieden? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Daarnaast kijken we graag mee naar verschillende soorten softwareoplossingen op maat.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.