Vario Ultra

De Vario Ultra is een compacte braillleleesregel met een geborstelde aluminium behuizing. De brailleleesregel is hierdoor zeer sterk, maar ook slank en licht van gewicht. Het is daardoor de ideale brailleleesregel om mee te nemen naar school of werk.

Op de brailleleesregel bevinden zich 8 ergonomisch geplaatste braille-invoertoetsen en twee lager geplaatste duimtoetsen. De toetsen typen geheel geruisloos. Het invoeren van langere teksten is daardoor zeer comfortabel.

 • Handige functietoetsen waarmee je makkelijk je smartphone kan bedienen
 • Meerdere Bluetooth kanalen
 • Krachtige tekstverwerker

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

De Vario Ultra van Visio Braille beschikt daarnaast over enkele handige functietoetsen. Links en rechts van het leesgedeelte bevinden zich drie displaytoetsen. Hiermee kun je eenvoudig de smartphone bedienen, want alle functies kunnen direct met deze toetsen worden uitgevoerd. Daarnaast worden deze toetsen gebruikt om te navigeren over het scherm, wanneer met een Windows of Mac computer wordt gewerkt.

Naast de duimtoetsen bevinden zich totaal vier systeemtoetsen, die worden gebruikt om functies op de brailleleesregel direct uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld direct de tijd of datum opvragen. Ook zijn de interne menu’s direct op te roepen.

In het midden onderaan op de Vario Ultra bevindt zich de navigatie stick. Met deze joystick kun je navigeren in de gewenste richting. Tevens dient deze toets als een enter, zodra je op de joystick drukt. Hiermee zijn snel opties te selecteren of apps te openen.

Verbindingsmogelijkheden

De Vario Ultra beschikt over meerdere Bluetooth kanalen. Hierdoor kunnen vier apparaten tegelijkertijd draadloos via Bluetooth met de brailleleesregel worden verbonden. Het is daardoor eenvoudig om bijvoorbeeld een iPhone, Android tablet, iPad, Android smartphone, Macbook of Windows computer tegelijkertijd te verbinden.

Stel dat je aan het werken bent in Microsoft Word en je opeens een WhatsApp of Facebook bericht binnen krijgt. Je kunt dan direct schakelen naar je Iphone, het bericht lezen en beantwoorden, waarna je direct weer terug schakelt naar je Windows computer. Het is dus niet meer nodig apparaten eerst via Bluetooth te verbinden of instellingen aan te passen. Ideaal voor iedereen die gebruik maakt van meerdere Bluetooth apparaten zoals laptops, smartphones en tablets.

Mogelijkheden

De Vario Ultra kan worden gebruikt in combinatie met alle schermlezers zoals NVDA, Jaws, Supernova en VoiceOver. Teksten kunnen in braille worden gelezen, tekens met braille-invoer worden ingevoerd en met de diverse functietoetsen kunnen direct een groot aantal handige functies binnen de schermlezer worden uitgevoerd.

De Vario Ultra heeft een groot aantal handige functies aan boord, die deze brailleleesregel geschikt maakt voor het uitvoeren van professionele taken op school of in een werksituatie.
Met de krachtige tekstverwerker kun je aantekeningen lezen of zelf notities maken. De Vario Ultra kan met alle moderne tekstformaten overweg zoals docx., doc, rtf en txt. Erg handig on onderweg nog even je aantekeningen door te nemen, de vergaderstukken bij de hand te hebben of notities te maken bij het hoorcollege.

De Vario Ultra kan verder zowel Excel, PowerPoint als PDF-documenten lezen. De meest gebruikte formaten in professionele studie- en werksituaties worden hierdoor ondersteunt. De Vario Ultra ondersteunt de volgende formaten: ppt, pptx, xls, xlsx en pdf.

Om mobiel beschikking te hebben over al deze verschillende documenten heeft de Vario Ultra een zeer groot intern geheugen van maar liefst 32 gb. Daarnaast heeft het apparaat een usb-aansluiting, waar je een normale usb-stick tot 64 gb in kan plaatsen. Bestanden kun je op deze manier eenvoudig uitwisselen van de Vario Ultra naar een vaste computer. Met de meegeleverde micro-usb kabel is de Vario Ultra ook te verbinden met de computer als extern opslag apparaat.

Voor wie?

De Vario Ultra is zeer geschikt voor alle scholieren, studenten en werkenden die gebruik maken van het brailleschrift. De brailleleesregel beschikt over verschillende interne programma’s waarmee gemakkelijk mobiel onderweg of op locatie gewerkt kan worden.
Door de uitgebreide verbindingsmogelijkheden kan de Vario Ultra gemakkelijk gebruikt worden met meerdere apparaten zoals smartphones, tablets en computers. Geschikt voor studerenden en werkenden, die graag mobiel willen beschikken over teksten in verschillende bestandsformaten. Door het compacte en trendy design past de Vario Ultra gemakkelijk in een school- of laptoptas. De brailleleesregel past qua design perfect bij moderne apparaten zoals ultrabooks of smartphones.

Beschikbare modellen

De Vario Ultra is verkrijgbaar in twee verschillende modellen. De Vario Ultra 40 heeft 40 braillecellen. Hierdoor kunnen 40 karakters in braille tegelijkertijd worden weergegeven. De Vario Ultra 40 is compact genoeg om gemakkelijk mee te nemen, maar biedt tevens voldoende overzicht binnen teksten.

Daarnaast is de Vario Ultra verkrijgbaar in een model met 20 braillecellen. Dit model is extra compact, waardoor deze nog gemakkelijker mee te nemen is naar de school- of werksituatie. De Vario Ultra 20 is voornamelijk handig voor iedereen die voornamelijk zijn smartphone of tablet wilt gebruiken, in plaats van een vaste computer of laptop.

Specificaties

 • 20 of 40 braillecellen
 • Accu met circa 15 uur werkcapaciteit
 • Ergonomisch geplaatste brailletoetsen met stille invoer
 • Handige scroll en navigatietoetsen
 • Joystick
 • 40 of 20 cursorrouting knoppen
 • 4 Bluetoothkanalen
 • USB-aansluiting
 • 32 GB intern geheugen
 • USB-poort voor het plaatsen van een USB-stick
 • Tekstverwerker (docx, doc, rtf, txt)
 • Rekenmachine
 • PDF-lezer
 • Excel-viewer
 • PowerPoint-viewer
 • Agenda
 • Ondersteund door NVDA, Jaws, Supernova, VoiceOver, Cobra en Brailleback

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.