Project Rabobank

Rabobank

Sinds 5 jaar werken we intensief samen met de Rabobank om ervoor te zorgen dat zij een inclusieve werkgever zijn. De vraag die Babbage kreeg vanuit de Rabobank ging dan ook over de technische problemen in de software en programma’s die niet toegankelijk waren. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedere medewerker optimaal zijn/haar werk kan doen?

De obstakels waar ze bij de Rabobank tegenaan liepen hadden vooral te maken met het inrichten van de werkplekken voor hun medewerkers met een functiebeperking. Zij merkten dat er voor iedere medewerker maatwerk nodig was waardoor niet alle programma’s toegankelijk waren en de software problemen gaf. Hierdoor konden medewerkers bepaalde taken in hun werk niet of inefficiënt uitvoeren. Babbage is aan de slag gegaan met het onderzoek naar de mogelijkheden van implementatie van hulpmiddelsoftware op de technische complexe omgeving en uiteindelijk hebben we een passende oplossing gevonden. Onder andere de Ultimate Screen Access wordt nu ingezet bij alle Rabobankvestigingen voor visueel beperkte medewerkers. Daarnaast heeft Rabobank de Inclusion Desk opgezet wat betekent dat zij intern een team hebben die zich dagelijks bezighouden met vraagstukken vanuit hun functiebeperkte medewerkers of nieuwe instroom en deze vragen vervolgens samen met Babbage tot een oplossing brengen.

Resultaat? De Rabobank is een inclusieve werkgever geworden waarin werkplekken toegankelijk zijn gemaakt voor functiebeperkte medewerkers. Daarnaast dient Babbage dus ook als sparringpartner voor de Rabobank Inclusion Desk en zo zorgen we er samen voor dat alle Rabobankvestigingen toegankelijke werkplekken hebben voor iedereen.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.