Schermleessoftware

Software voor het toegankelijk maken van digitale informatie

Werken en studeren gaat tegenwoordig vrijwel geheel digitaal. Alhoewel veel computers en smartphones al zijn uitgerust met schermleessoftware om letters en teksten te vergroten voor slechtziende mensen, kan het zijn dat de mogelijkheden van deze meegeleverde software voor jou te beperkt zijn. Wij hebben bij Babbage een aantal opties in ons assortiment als je op zoek bent naar vergrotingssoftware, waaronder software die de tekst kan vergroten, naar braille om kan omzetten en software die de tekst kan uitspreken.

Schermleessoftware om tekst om te zetten in spraak

In ons assortiment vind je software die geschikt is voor slechtziende en blinde gebruikers zoals Ultimate Screen Access, Zoomtext Fusion , Supernova , JAWS, NVDA en Zoomtext. Welke software voor jouw situatie het beste is hangt af van je voorkeur maar ook van de mate van je visuele beperking. Wanneer je een matige visuele beperking hebt is het misschien voldoende om alleen vergrotingssoftware te gebruiken. Deze software kan tekst zeer vergroot weergeven, wat vaak meer is dan de software doet die bij een besturingssysteem wordt bijgeleverd. Wanneer je een ernstige visuele beperking hebt dan heb je software nodig die de tekst voor je kan uitspreken of kan desgewenst ook in braille verwerkt worden via een brailleleesregel.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van software voor vergroting, spraak en/of braille?

Allereerst is het besturingssysteem van je computer bepalend voor de schermleessoftware die je erop kunt draaien. De diverse softwarepakketten voor vergroting, spraak en braille die wij in ons assortiment hebben draaien alleen op computers die een besturingssysteem van Windows gebruiken. Wanneer je twijfelt welke schermleessoftware het meest voor jou geschikt is en vragen hebt over het gebruik, neem dan contact met ons op.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.