What's another year

En zo is het einde van weer een jaar in zicht. Wederom een jaar met hoogte- en dieptepunten. Corona heeft ook op 2021 een flinke stempel gedrukt. Wie had gedacht dat we daar nu nog steeds midden in zouden zitten? Maar daar gaan wij het nu niet over hebben. Wij willen graag met je terugblikken op 2021. We laten een aantal hoogtepunten van Babbage de revue passeren waar we met ons team actief mee bezig zijn geweest. Dit met als doel om oplossingen te leveren met impact om de toegankelijkheid en inclusie te verbeteren.

 

Podcast

In 2021 zijn we gestart met onze Podcast Inclusive Careers. Inspirerende verhalen van mensen met een beperking die zich niet hebben laten beperken. Mensen die een doel hadden en dit hebben behaald. Want niets is onmogelijk. We zijn begonnen met Meryem die bij de Rabobank ging werken en sluiten het jaar af met Frans van den Top van de Rabobank die vanuit de kant van de werkgever vertelt hoe belangrijk inclusief werken is.

Uitbreiding dienstverlening

We hebben onze dienstverlening uitgebreid met een aantal nieuwe bedrijfstakken:

 • Leesbeperking: hierbij bieden we producten en diensten voor mensen met informatieverwerkingsstoornissen die een tekst via audio beter kunnen verwerken. Denk aan mensen met dyslexie, NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), CVI (Cerebral Visual Impairment) of een bepaalde vorm van ADD (Attention Deficit Disorder).
 • Digital Accessibility: hierbij ondersteunen wij bedrijven en de overheid bij het optimaliseren van de toegankelijkheid van websites, apps en andere en digitale informatie zodat deze toegankelijk zijn voor onder andere mensen met een visuele-, auditieve of motorische beperking.
 • Inclusive4all: een samenwerking met vhp Human Performance waar we naast digitale toegankelijkheid ook kijken naar de toegankelijkheid van gebouwen en omgeving en processen/ procedures
 • Met bovenstaande diensten richten we ons meer op de zakelijke markt waar we afgelopen jaren ook al veel werkplekken toegankelijk hebben gemaakt en we dit steeds meer uitbreiden.

logo inclusive4all

Een mooie trend die we zien is dat we dit jaar 30 % meer werkplekken hebben aangepast voor medewerkers met een visuele of motorische beperking die aan de slag gingen bij o.a. PricewaterhouseCoopers, de Rabobank, KPN en de gemeente Rotterdam.

Nieuwe website

Om onze klanten en professionals nog beter te informeren over de mogelijkheden die we bieden voor hun situatie hebben we een volledig nieuwe website ontwikkelt die sinds 13 augustus live staat. Naast informeren hopen we ook te inspireren en zijn we beter vindbaar voor toekomstige klanten en nieuwe doelgroepen.

website babbage

Webinars

Om in contact te blijven met onze doelgroepen hebben we in 2021 een tiental Webinars gegeven waaronder Webinars over:

 • Ondersteunende technologieën om efficiënt te kunnen werken
 • Succesvol solliciteren
 • Dyslexie en de nieuwe innovatieve voorleespennen
 • Een Masterclass over de Hable One
 • Hoe je toegankelijkheid kan vergroten binnen je organisatie
 • Technology & Skills, specifiek gericht op Ambulant Onderwijskundig Begeleiders
 • Thuiswerken, de do’s en dont’s
 • Inclusive4all, de lancering van een nieuw dienstverlening

Daarnaast hebben we toen het niet mogelijk was om persoonlijk langs te gaan de mogelijkheden van online benut en zo hebben we toch alle trainingen kunnen verzorgen zodat iedereen aan de slag kon met zijn/haar hulpmiddelen.

Week van dyslexie en week van toegankelijkheid

De eerste week van oktober vond de week van dyslexie en de week van toegankelijkheid plaats. Tijdens deze week hebben we succesvolle campagnes gedraaid op bovenstaande thema’s en Inclusive4all gelanceerd.

Dyslexie campagnebeeld ouders

Beurzen

Dit jaar vond de Ziezo beurs online plaats. We hebben tijdens deze dag 8 workshops verzorgd. Op deze manier konden we iedereen die het wilde op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen in ondersteunende technologie voor blinden en slechtzienden voor de thuis-, werk-, en studiesituatie.

Op de VeineDagen waren we fysiek aanwezig. Ook weer eens fijn! Wist je dat er steeds meer technologische ontwikkelingen zijn voor mensen met een motorische beperking. Hier wordt ontzettend hard aan de weg getimmerd. Met deelname aan de VeineDagen en andere (online) events brengen we dit graag onder de aandacht bij zowel de professionals als de eindgebruikers zodat ze weten welke mogelijkheden er zijn om te kunnen studeren en te werken. Een inspirerend voorbeeld is Jara. We mochten haar verhaal opnemen. Bekijk hier de video.

Ben je nieuwsgierig wat we in 2022 gaan doen? En wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons dat op onze Socials en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Tot slot wensen wij iedereen een gezond en toegankelijk 2022!