Visuele hulpmiddelen

Visuele hulpmiddelen voor op het werk of tijdens de studie bij een visuele beperking

Heb je een visuele beperking en ben je op zoek naar visuele hulpmiddelen voor bij het lezen? Visuele hulpmiddelen kunnen informatie beter toegankelijk te maken wanneer je een visuele beperking hebt. De hulpmiddelen kunnen digitale of gedrukte tekst of afbeeldingen vergroten waardoor de je informatie beter tot je kunt nemen. Wij hebben bij Babbage verschillende vergrotende visuele hulpmiddelen voor slechtzienden in ons assortiment.

Welke visuele hulpmiddelen zijn er voor het werk of de studie bij een visuele beperking?

In de categorie visuele hulpmiddelen hebben wij verschillende apparaten in ons assortiment die het lezen kunnen vergemakkelijken. Je kunt bijvoorbeeld een handloep gebruiken als visueel hulpmiddel. Een handloep is een draagbaar apparaat wat iets groter is dan een smartphone wat je over en tekst kunt bewegen om het uit te vergroten. Aan de achterkant van het apparaat bevindt zich een camera die de tekst in beeld brengt en aan de voorzijde bevindt zich een scherm waarop de tekst vergroot kan worden weergegeven. Een voorbeeld hiervan is de Mercury. Een beeldschermloep heeft dezelfde functionaliteiten als handloep, maar wordt vaak gebruikt op een vaste werkplek alhoewel er ook draagbare versies van zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de beeldschermloepen van Low Vision International. Je legt bij een beeldschermloep de tekst die je wilt vergroten op het leesplateau. De camera die erboven hangt scant de tekst en projecteert de vergroting op het scherm.

Wearables als visueel hulpmiddel

Naast de handloep en de beeldschermloep hebben we ook wearables in ons assortiment. Dit zijn hulpmiddelen die je niet in de hand houdt maar op je je lichaam draagt, zoals een bril of armband. In de categorie visuele hulpmiddelen hebben we bijvoorbeeld de wearable van Envision en OrCam. De Envision Glasses zijn niet alleen uitgerust met een camera en voorleesfunctie maar kunnen ook gezichten en objecten herkennen in je omgeving. Naast de loepen en de wearables hebben we ook software waarmee tekst vergroot kan worden of worden uitgesproken. Wil je meer weten over de visuele hulpmiddelen die wij te bieden hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.