Maak het lezen van teksten eenvoudig met de OrCam Read

Verkort je studietijd en werk efficiënter!

Moet jij voor je studie of werk veel lezen? En kost dit veel energie omdat:

  • Je moeite hebt met lezen in het algemeen
  • Moeilijkheden ervaart in de letter-klank-koppeling, waardoor het lezen, herkennen en reproduceren van letters en woorden moeite kost
  • Een lagere snelheid van verwerking van de woorden hebt

De OrCam Read kan je hierbij helpen

De OrCam Read is speciaal ontwikkeld voor mensen met dyslexie, leesproblemen, leerproblemen of leesmoeheid. Het apparaat heeft de grootte van een pen en wordt ook op deze wijze in de hand vastgehouden. Via een foto maakt de OrCam Read een tekst toegankelijk door deze om te zetten naar gesproken audio. De ingebouwde laser helpt jou als gebruiker bij het aanwijzen van de tekst die je wilt verwerken. Het apparaat beschikt over twee verschillende lasermodi waardoor je gemakkelijk kunt kiezen tussen het scannen van de gehele pagina of slechts een deel van de tekst. Op deze manier kun je elke gedrukte of digitale tekst eenvoudig en op jouw eigen tempo verwerken.

Als je Dyslexie hebt of een leesprobleem en veel moet lezen kost dit veel energie en moet je dus harder werken (overcompenseren) om op hetzelfde niveau te functioneren als je medestudenten of collega’s.

De OrCam Read verminderd energetische klachten (wat vermoeidheid tegen gaat) en zorgt ervoor dat je minder hoeft te overcompenseren bij het intensief lezen van grote hoeveelheden informatie. Doordat specifieke teksten of zelfs gehele bladzijdes auditief verwerkt worden kun je met hogere snelheid informatie verwerken. Dit leidt tot meer  leescomfort wat minder energie kost.

Grootste voordelen op een rij:

  • Werkt altijd en overal, geen internet  nodig
  • Gesproken audio
  • Eenvoudig in gebruik
  • Tijdelijk extra scherp geprijsd
  • Betalen in termijnen mogelijk via Tinka

De techniek is er dus wat houdt je tegen om het uit te proberen? Test hem nu zelf geheel vrijblijvend uit.

Ben je al overtuigd? Je kan de OrCam Read in onze webshop aanschaffen voor de tijdelijke actieprijs van  1700 euro.

Stefan Twigt , HR, Transformation & Change Consultant bij Sia Partners

“Dankzij de OrCam Read is elk boek toegankelijk, ook als er geen audioboek van bestaat. Met name voor vakliteratuur en lesboeken is dat een enorme verrijking. Ik heb gemerkt dat het meelezen met wat de OrCam Read voorleest een heel goede training is om beter begrijpend te kunnen lezen. Bovendien is het device heel eenvoudig in gebruik. De OrCam Read is een mooi voorbeeld van hoe een apparaatje voor meer inclusie zorgt op de werkvloer.”

Lucelle Deneer, docent Maatschappijleer, in 2019 verkozen tot ‘Leraar van het jaar’

“Wanneer ik lange stukken tekst moet lezen, kost me dat normaal heel veel tijd en moeite, met soms zelfs zware hoofdpijn als gevolg. Dankzij de OrCam Read heb ik hier geen last meer van en kan ik veel sneller informatie tot me nemen, ook omdat ik me niet steeds hoef af te vragen of ik iets wel goed heb gelezen. Laatst moest ik bijvoorbeeld voor het inlezen over een thema voor een televisieprogramma ruim 400 pagina’s tekst lezen. Normaal zou ik daar zeker een week over doen, maar met de Read was ik na vijf uur al klaar.”

verslagen werk

1-8 oktober week van Dyslexie

Van 1 t/m 8 oktober vind de wereldwijde DYSLEXIA AWARENESS WEEK plaats.  HOI Foundation en Dyslexie Font bieden dan een week vol inspirerende off- en online sessies over het brede beeld van dyslexie voor ouders, leerkrachten, experts, werkgevers, kinderen en dyslectici zelf.
Dit jaar is het thema ‘de POWER van het anders denken’. Wil je meer weten kijk dan hun website.

Webinar

Tijdens deze week organiseren we een Webinar over dyslexie. Hoe past dit in de moderne inclusieve tijd? En welke innovaties zijn er beschikbaar die lezen weer leuk maken in plaats van een opgave. Te gast tijdens dit Webinar is Tamara Vreeken van de HOI Foundation.

 

Dyslexie

Circa 800.000 mensen hebben dyslexie. Vaak wordt dit op de lagere school als vastgesteld maar soms kan je er ook pas op volwassen leeftijd achter komen dat dit de reden is dat je moeite hebt met o.a. lezen.

Wat is Dyslexie precies?

Volgens van Dale: het on­ver­mo­gen om let­ters, woor­den en zin­nen goed te le­zen, als ge­volg van de ge­brek­ki­ge ver­wer­king van de waar­ge­no­men in­for­ma­tie (het om­ke­ren van let­ters in woor­den en van woor­den in een zin, het een zin niet ge­heel over­zien, het niet-her­ken­nen van een woord­beeld, ver­keer­de klem­to­nen leg­gen enz.)

Wil je meer informatie hierover kijk dan eens op onderstaande websites: