Babbage op de ZieZo-beurs

Babbage op de ZieZo-beurs

Ook dit jaar zullen wij weer aanwezig zijn op de ZieZo-beurs. Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober staan we voor je klaar om onze hulpmiddelen te demonstreren en de nieuwste innovaties te laten zien.

In onze stand presenteren we hulpmiddelen voor zowel matig slechtziendheid, als volledig visueel beperkten. Daarnaast zullen we hulpmiddelen presenteren voor in de klas of collegezaal. Denk hierbij aan bordcamera’s, mobiele leessystemen of schoolsystemen.  Ook zijn we de enige leverancier die alle beschikbare vergrotings- en schermleessoftware levert, waaronder NVDA, JAWS, Zoomtext Fusion, Supernova en het door ons ontwikkelde softwarepakket: Ultimate Screen Acces. Hier vertellen we je graag meer over in de stand.  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van wearables? We leggen je graag uit hoe je ze het beste kunt gebruiken in jouw situatie of neem deel aan de workshop.

Op beide beursdagen zullen we 5 workshops geven in zaal 312. Deze gaan over zeer interessante en leerzame onderwerpen voor zowel de gebruikers als adviseurs. In de workshops zullen we een aantal voorbeelden delen uit de praktijk en persoonlijke ervaringen op het gebied van visuele beperkingen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wearables voor o.a. gezichtsherkenning, navigatie of voorlezen steeds populairder
   In deze workshop demonstreren we een groot aantal mogelijkheden op het gebied van wearables. We leggen uit hoe je ze het beste kunt gebruiken in jouw situatie, bijvoorbeeld voor thuis, onderweg, op school of op het werk. Daarnaast vertellen we uiteraard meer over de functies en verschillen tussen de wearables. In de workshops komen verschillende innovaties aan bod zoals de Envision Glasses, N-vibe, OrCam Read en My Eye, Hable One en Esight. Dus ben je benieuwd of een wearable geschikt is voor jouw situatie? Dan is deze workshop zeker de moeite waard om te bezoeken!
   Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 11.45 uur


   Ultimate Screen Access: de snelste vergrotings- en schermleessoftware voor blinden-en slechtzienden.
   Tijdens deze workshop demonstreren we de Ultimate Screen Acces software. Laat je in deze workshop als gebruiker of professional verrassen door de zeer snelle reactiesnelheid, stabiliteit en functies die binnen werk-, studie- en thuissituaties noodzakelijk zijn. De software is eenvoudig in gebruik met alle brailleleesregels en volledig af te stemmen op bedrijfsapplicaties en het werken op afstand. Ben je nieuwsgierig naar deze software voor jezelf of iemand anders? Dan zien we je graag bij deze workshop!
   Vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 12.45 uur


   Optimaal werken met een visuele beperking
   Deze workshop wordt verzorgd door Joost van Loon die zelf praktisch blind is en werkzaam als directeur bij Babbage. Hij heeft in het verleden een groot aantal werkplekken ingericht voor medewerkers met een visuele beperking en ondersteunt hierin ook organisaties bij het realiseren van de randvoorwaarden om medewerkers met een beperking optimaal te laten functioneren.Er wordt in deze workshop zowel praktische informatie als inspiratie gedeeld waardoor je handvatten krijgt om optimaal te werken met een visuele beperking. Voor zowel werkgever, werknemer en werkzoekende is dit een zeer interessante workshop!
   Vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 13.45 uur


   Succesvol studeren met een visuele beperking
   Tijdens deze workshop deelt Joost van Loon persoonlijke ervaringen over het studeren met een visuele beperking. Joost werd in 2008 praktisch blind en heeft daarna verschillende studies afgerond. Sinds hij werkzaam is bij Babbage heeft hij een groot aantal scholieren en studenten voorzien van advies in het gebruik van ondersteunende technologie en heeft hij diverse Babbage Academy trainingen mogen verzorgen voor studenten.
   Ben jij scholier of student en ben je op zoek naar praktische tips om onderwijs te volgen met een visuele beperking? Of ben je werkzaam als professional en wil je weten hoe je nóg beter kunt ondersteunen? Dan is deze workshop een aanrader!
   Vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 14.45 uur


   Innovaties en ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen technologie.
   In deze workshop deelt Dennis van Oers (adviseur bij Babbage) zijn kennis over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologische hulpmiddelen. Of het nu gaat om hulpmiddelen voor in de thuissituatie, studie of op het werk. Zo laat Dennis onder andere de nieuwste brailleleesregels zien, demonstreert hij nieuwe wearables, geeft hij oplossingen voor het mobiel lezen van gedrukte teksten, geeft hij een demonstratie van de Hable One smartphone controller en nog veel meer. Een interessante en verrassende workshop voor gebruiker en adviseur!
   Vrijdag en zaterdag van 15.00 tot 15.45 uur


  De toegang tot de ZieZo-beurs is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Wil jij je toegangskaarten bestellen? Dat kan op deze pagina:  https://www.ziezo.org/gratis-toegangskaarten/

  Heb je vragen over de ZieZo-beurs of over een van onze hulpmiddelen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.