Hulpmiddel slechtziend

Hulpmiddelen die helpen lezen als je slechtziend bent

Tekst is een belangrijk communicatiemiddel in onze samenleving, en een hulpmiddel voor het lezen zorgt ervoor dat je alle informatie, of het nu digitaal is of gedrukt, weer makkelijk tot je kunt nemen. Wij hebben verschillende hulpmiddelen voor slechtzienden in ons assortiment die variëren van handloepen en beeldschermloepen tot voorleesapparaten en wearables.
Een hulpmiddel als je slechtziend bent voor digitale of gedrukte informatie In de categorie hulpmiddelen slechtziend hebben we verschillende apparaten in het assortiment die het lezen kunnen vergemakkelijken. Hieronder vind je een overzicht.

Handloep

Dit hulpmiddel voor slechtzienden is een digitaal apparaat ter grootte van een forse smartphone wat is uitgerust met een camera aan de ene kant en een scherm aan de andere zijde. De camera scant de tekst of de afbeelding die op het scherm uitvergroot wordt weergegeven. Een apparaat als de Mercury of de PL-500 zijn ideaal om mee te nemen.

Beeldschermloep

Een beeldschermloep helpt slechtzienden om door middel van een beeldscherm een afbeelding te bekijken of een tekst te lezen. Veelal bestaat een beeldschermloep uit een camera met een lamp die gericht is op een leesplateau waarmee de afbeelding of tekst in beeld wordt gebracht. Alhoewel we  beeldschermloepen voor mobiel gebruik hebben zijn er ook beeldschermloepen die gebruikt worden op een vaste plek, zoals de beeldschermloepen van de Magnilink series van LVI.

Voorleesapparaten

Een voorleesapparaat kan door middel van een camera een gedrukte of digitale tekst scannen en vervolgens uitspreken of als MP3 bestand exporteren. Een voorbeeld hiervan is de Vision Aid Evolve of de Readit Air.

Wearables

Wearables zijn hulpmiddelen die je op je lichaam draagt, bijvoorbeeld als bril of armband. Een bijzonder praktisch hulpmiddel als je slechtziend bent voor het lezen zijn de producten van OrCam en Envision Glasses. Deze apparaten zijn uitgerust met een camera om een tekst te scannen en zijn te bevestigen aan het montuur van een bril. Als je vervolgens naar een tekst wijst leest de OrCam MyEye op wat er staat. Naast deze categorieën hebben we bij Babbage nog complete schoolsystemen en software die het lezen kunnen vergemakkelijken. Heb je interesse in een hulpmiddel voor slechtzienden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.