Modular Evolution

De Modular Evolution brailleleesregel is ontwikkeld voor de professionele braillegebruiker. De modular maakt iedere werkplek optimaal toegankelijk en staat bovendien zijn mannetje in specifieke onderwijssituaties.

 • De nieuwe dimensie van braille lezen (Active Tactiele Control)
 • Eén- kabel – oplossing
 • Ergonomisch

 

Terug naar overzicht

Meer informatie

Grote educatieve voordelen

Met de Modular Evolution kun je gedetailleerd volgen hoe het brailleleesgedrag van de gebruiker is. Je kunt bij braille-instructie dan ook sneller en gerichter bijsturen. Als een leerling specifieke letters of woorden bijvoorbeeld trager leest, kan daar extra op getraind worden. Hierdoor wordt een sterk verbeterde leercurve bereikt.

De nieuwe dimensie van braille lezen (Active Tactiele Control)

De Modular Evolution is beschikbaar in 2 uitvoeringen: 88 of 64 cellen. Het leesoppervlak is uitgevoerd met het revolutionaire “Active Tactile Control” (ATC). De kracht die de vingers op de braillepunten uitoefenen wordt continu gemeten, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om automatisch door te scrollen wanneer je met je vingers het einde van de leesregel bereikt. Ook is het mogelijk om de letter of het woord onder je vingers te laten uitspreken en je leessnelheid te meten. Kortom, ATC geeft een extra dimensie aan het besturen van een PC.

ATC hulp functies

Voor de professionele gebruikers van de PC voegt ATC diverse zogenaamde hulp-functies toe:

 • Automatisch scrollen: als de totale regel gelezen is scrolt de leesregel automatisch naar de volgende regel
 • Snel lezen: een woord wordt gelezen wanneer de eerste letter aangeraakt wordt
 • De hele regel voorlezen: de regel kan volledig voorgelezen worden bij het aanraken van de leesregel
 • Spellen bij achteruit lezen: als een braille karakter twee keer gelezen wordt, dan wordt dit uitgesproken

Naast ATC heeft de braille leesregel nog diverse andere besturingscomponenten:

 • 2 drievoudige functietoetsen (links/rechts) optimaal geplaatst aan het begin en einde van de leesregel
 • 8 extra ergonomisch geplaatste functietoetsen
 • 88 of 64 cursorrouting toetsen
 • 3 extra USB poorten voor diverse extra externe opties
 • 4 GB intern geheugen zodat ook alle data altijd toegankelijk is

Modular toetsenbord

Het Modular PC-toetsenbord is een volwaardig QWERTY-toetsenbord dat op de leesregel geklikt kan worden. Het toetsenbord heeft markeringen op diverse toetsen. De toetsen zijn voor de slechtziende gebruiker van letters in hoog contrast voorzien (wit op zwart).

Met het Modular brailletoetsenbord beschik je over acht ergonomisch geplaatste brailletoetsen. Ook beschikt het Modular brailletoetsenbord over een numeriek gedeelte en extra functietoetsen.

Het Modular numerieke toetsenblok

Het Modular numerieke toetsenblok biedt diverse aanvullende mogelijkheden. Aan elk van de 16 toetsen kan specifieke functionaliteit toegekend worden. Zo kunnen de toetsen bijvoorbeeld gebruikt worden om diverse functies van een telefooncentrale direct te gebruiken.

De één-kabel-oplossing

Alle componenten van de Modular Evolution kunnen eenvoudig zonder lastige kabels aangekoppeld worden. Er is uiteindelijk slechts één enkele USB kabel nodig om de Modular Evolution aan de PC te koppelen. Het is hierdoor niet nodig om een wirwar van kabels op je bureau te hebben.

Ergonomie

De Handy Tech braille cellen hebben de holvormige vorm. Het tactiele oppervlak past precies bij de vorm van de vinger. Er kan gelezen worden met een natuurlijke handpositie, iets wat voor intensieve braillegebruikers essentieel is.

Handleidingen Modular:

Drivers Modular:

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.