OrCam MyReader

De OrCam MyReader is een zeer geavanceerde mini wearable voor blinden en slechtzienden. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan deze zowel gedrukte als digitale tekst voorlezen, gezichten herkennen en producten identificeren.

  • Teksten lezen
  • Gezichten herkennen
  • Producten, geld en kleuren herkennen

 

Naar overzicht wearables

Naar overzicht voorleesapparaten

 

Meer informatie

De OrCam MyReader is een bril met een zeer geavanceerde camera die direct teksten in jouw omgeving kan omzetten naar spraak. De camera klik je eenvoudig op de meegeleverde bril of jouw eigen montuur. Vervolgens kun je de camera richten op gedrukte tekst zoals in een vaktijdschrift, boek, reader of handout. Door met je vinger naar de tekst te wijzen, spreekt de OrCam MyReader vrijwel direct daarna de tekst uit met een Nederlandse stem van hoogwaardige kwaliteit. De OrCam kan daarnaast teksten lezen op een smartphone, informatiebord, tablet, digibord, computerscherm of bord met bus of treintijden. De Orcam MyReader heeft naast het lezen van teksten een aantal aanvullende functies heeft zoals het herkennen van personen, wat handig kan zijn in de klas of bijvoorbeeld tijdens een vergadering. De OrCam MyReader herkent ook producten zoals geldbiljetten, producten in de kantine, materialen in de klas etc.. Het is een krachtig hulpmiddel voor de studie- of werksituatie waarbij het noodzakelijk is dat gedrukte of digitale informatie direct beschikbaar is en waarbij je niet afhankelijk wilt of kunt zijn van anderen om informatie toegankelijk te maken. Sam Hageraats heeft dit zelf ervaren. Lees hier zijn verhaal!

De OrCam kan direct zowel gedrukte als digitale informatie uitspreken door slechts met je vinger naar de tekst te wijzen. De spraak kun je direct horen via de speaker in de camera of je kunt de meegeleverde oortelefoon gebruiken. Het apparaat is ontzettend licht zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen.

Uitproberen en vergoedingsmogelijkheden

De OrCam MyReader kun je geheel vrijblijvend twee weken op proef gebruiken, zodat je een goede indruk kunt krijgen van de mogelijkheden van het apparaat. Daarnaast kan een adviseur een demonstratie verzorgen op school of bij de organisatie waar je werkzaam bent. Wanneer je als professional advies wilt geven over de mogelijke inzet van het hulpmiddel in een specifieke situatie kunnen we je vanuit Babbage ondersteunen met technische informatie over het apparaat en eventueel een demonstratie op de vestiging.

De OrCam MyReader kan mogelijk door een arbeidsdeskundige geadviseerd worden als adequaat hulpmiddel om ontoegankelijke informatie direct toegankelijk te kunnen maken. Wanneer je een vergoeding door het UWV wenst, zul je het probleem waar je tegenaan loopt moeten voorleggen aan het UWV middels een digitale aanvraag, zodat een arbeidsdeskundige jouw specifieke situatie kan beoordelen.

Deze oplossing kan mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraarUWV of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.