Voorleesapparaat

Gedrukte teksten toegankelijk maken door een voorleesapparaat

Wanneer het lezen van teksten zoals in een boek of de krant lastig wordt, dan is het misschien een idee om een voorleesapparaat te gaan gebruiken. Je zou een DAISY-speler (Digital Accessible Information System) kunnen gebruiken om digitale tekstbestanden te laten voorlezen, maar het nadeel daarvan is dat je geen gedrukte tekst kunt laten voorlezen als een bijsluiter of de post. Dat is waar een voorleesapparaat van pas komt, want die helpt je als je een visuele beperking hebt bij het lezen van gedrukte teksten. In ons assortiment vind je een selectie voorleesapparaten waarmee gedrukte tekst toegankelijk wordt gemaakt.

Wat is een voorleesapparaat?

Een voorleesapparaat helpt slechtzienden of blinden om gedrukte en digitale teksten te kunnen lezen. Het apparaat bestaat uit een scanner die de gedrukte tekst scant en vervolgens omzet in gesproken audio. We hebben bij Babbage ook voorleesapparaten die het bestand kunnen omzetten naar een MP3-bestand dat je kunt overzetten naar je telefoon om te beluisteren. Er zijn ook voorleesapparaten die kunnen worden aangesloten op een computer om digitale bestanden voor te lezen.

Zijn er verschillen in voorleesapparaten?

In ons assortiment hebben we voorleesapparaten die zich onderscheiden door hun functies en gebruik. Er zijn voorleesapparaten die meer geschikt zijn voor gebruik in huis zoals de Vision Aid Evolve. Deze voorleesapparaten kunnen onthouden welke tekst ze voor het laatst hebben voorgelezen. Er zijn ook modellen als de ReadEasy van Vision Aid die een beeldschermloep met een voorleesapparaat combineert.  Vision Aid Scholar kun je compact opvouwen, zodat je deze eenvoudig mee kunt nemen. Of je kiest voor een van de wearables van OrCam en Envision Glasses die zijn uitgerust met een camera. Je klikt ze vast op je bril en wanneer je met je vinger wijst naar een tekst, dan leest het apparaat de tekst voor. Voor meer informatie over voorleesapparaten kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Demonstratie en vergoedingsmogelijkheden

Wanneer je zelf de Envision Glasses wilt uitproberen, dan kunnen we een demonstratie op locatie verzorgen. Ook is het mogelijk om het apparaat enige tijd op proef te krijgen, zodat je de Envision Glasses in jouw situatie kunt uitproberen.

Bij een aantal zorgverzekeraars en het UWV is het mogelijk om onder voorwaarden een vergoeding te krijgen van het apparaat. Neem gerust contact met ons op, zodat we je kunnen doorverwijzen naar het juiste loket en eventueel kunnen ondersteunen bij een aanvraag van de Envision Glasses.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.