Spraak naar tekst

Met spraak naar tekst software zet je jouw stem om naar getypte tekst. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar en in steeds meer situaties en bedrijven wordt het al ingezet. Zo is er software die zich volledig aanpast naar jouw stem en is er spraak naar tekst software die je onderweg kunt gebruiken, thuis achter je computer maar ook tijdens je studie of werk.

Standaard spraak naar tekst functies

Het inzetten van spraak naar tekst software zorgt ervoor dat je tijd bespaart en je handen/armen minder of niet belast. De spraak naar tekst software wordt dan ingezet om te dicteren en navigeren binnen Windows. Deze functies kunnen al direct worden toegepast in ons dagelijks leven. Zo beschikt Microsoft Office over een spraak naar tekst functionaliteit waarmee gemakkelijk kan worden gewerkt in Officeprogramma’s. Ook onze smartphones hebben vaak een spraak naar tekst invoermogelijkheid, waardoor berichten en teksten gedicteerd kunnen worden. Deze spraak naar tekst functie is een simpele en laagdrempelige manier om te ontdekken of spraakherkenning iets voor jou kan betekenen.

Spraak naar tekst software

Wanneer gebruikers een motorische beperking hebben horen wij vaak dat de standaard spraak naar tekst functies een meerwaarde hebben, maar toch te veel fouten maakt. Het verbeteren van deze teksten duurt vaak langer dan de teksten verwerken met een toetsenbord of muis waardoor het alsnog te veel energie kost en klachten geeft. Onze adviseurs kijken dan graag mee om te kijken welke oplossing beter past in deze situatie. Wij leveren vaak de spraak naar tekst software ‘Dragon’ voor mensen met een verminderde stem of wanneer zij moeite hebben met het gebruik van een toetsenbord of muis. Dragon spraaksoftware zet spraak om naar teksten of commando’s, waardoor een computer bedient kan worden met je stem. Dragon werkt met een ‘deep learning technologie’ die went aan zowel de omgeving waarin je werkt, als de stem van jou als gebruiker. Omdat deze software zich blijft ontwikkelen, is het omzetten van jouw stem sneller en nauwkeuriger dan ooit.

Dragon is een uitgebreide oplossing om spraak naar tekst om te zetten. Voor kinderen kan het soms nog een lastig pakket zijn. Daarom heeft Babbage voor leerlingen de Speechbox ontwikkeld. Er hoeft geen software op de computer worden geïnstalleerd, de Speechbox oplossing kan plug and play worden gekoppeld. Met een druk op de knop kan de microfoon worden aangezet en kan de spraak naar tekst oplossing worden gebruikt.

Met de juiste spraak naar tekst software is het mogelijk om te werken in verschillende talen, met een accent, een verminderd spraakvermogen en zelfs nauwkeurig binnen rumoerige omgevingen. Het is mogelijk om te werken met eigen opdrachten en commando’s. Op deze manier kun je herhaalde werkzaamheden automatiseren. Of je nu een student bent die aantekeningen wil maken tijdens college, als jurist stukken schrijft of thuis je e-mail aan het behandelen bent, de Dragon spraak naar tekst software helpt je bij het compenseren van je beperking waardoor je meer energie overhoudt.

De beste oplossing in jouw situatie

Bij Babbage kijken we graag met je mee welke spraak naar tekst oplossing het beste past in jouw situatie. In veel gevallen werkt standaard software al samen met Dragon spraaksoftware, maar ook veel specifieke bedrijfsapplicaties zijn geschikt om met spraaksoftware te gebruiken. Het is vaak mogelijk om de software vergoed te krijgen via bijvoorbeeld het UWV en we helpen je graag met de aanvraag hiervan. Na het installeren van de software volgen er een aantal trainingen en helpen we je stap voor stap op weg zodat jij Dragon optimaal kunt inzetten.

  1. Vul onderstaand contactformulier in en laat ons weten waar jij spraak naar tekst functies voor wilt inzetten.
  2. Onze adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met je op en stellen je een aantal korte vragen
  3. Vervolgens dien je een aanvraag in voor de voorziening. Hiermee kunnen we je indien gewenst ondersteunen.
  4. Hierna komen we bij je langs om de spraaksoftware te installeren en geven we je uitgebreide trainingen.

Dankzij de spraak naar tekst software Dragon zijn er al veel mensen met een motorische beperking die hun werk op de computer weer volledig kunnen uitvoeren. Lees hier het verhaal van Jara waarin zij verteld hoe ze dankzij Dragon haar zelfstandigheid terug kreeg. Ben je benieuwd hoe de spraak naar tekst software Dragon werkt? Bekijk dan hier de productvideo.