Onderwijs volgen met een motorische beperking

Studeren met een motorische beperking

Wanneer je onderwijs volgt met een motorische beperking loop je misschien tegen een aantal praktische obstakels aan. Je kunt bijvoorbeeld belemmeringen ondervinden bij het werken met de computer of bij het nemen van aantekeningen. Maar Stephen Hawking is waarschijnlijk wel het voorbeeld dat een motorische beperking absoluut geen belemmering hoeft te zijn om een studie te doorlopen en een succesvolle carrière te hebben. Bij Babbage hebben we daarom diverse hulpmiddelen in ons assortiment die ervoor kunnen zorgen dat je efficiënt en optimaal onderwijs kunt volgen, studeren en leren met een motorische beperking.

Hulpmiddelen voor het volgen van onderwijs met een motorische beperking

In ons assortiment vind je verschillende hulpmiddelen die het volgen van onderwijs  met een motorische functiebeperking makkelijker maken. Omdat niet iedereen dezelfde mate van beperking ondervindt hebben we producten die precies bij jouw behoeften passen. Zo hebben we bijvoorbeeld lichte invoer toetsenborden en adaptieve toetsenborden, verschillende muisbesturingen als verticale muizen, trackball muizen en hoofdmuizen en spraaksoftware om de computer te bedienen. Ook wanneer je klachten ondervindt door RSI bieden we tal van oplossingen die de spieren ontlasten zoals armsteunen, ergonomische toetsenborden en beeldsschermsteunen.

Trainingen om optimaal gebruik te maken van de hulpmiddelen

Het werken met computers kan een uitdaging zijn wanneer je een motorische beperking hebt. Het werken met computers is een belangrijk onderdeel van onderwijs en daarom is het van belang de juiste hulpmiddelen in te zetten om goed werken met computers mogelijk te maken. Soms is een extra training nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen. Om zo goed mogelijk de hulpmiddelen te kunnen benutten en tegelijkertijd je skills op niveau te krijgen kun je bij de Babbage Academy diverse trainingen volgen. We kunnen een op maat gemaakt trainingstraject voor je opstellen die aansluit op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Neem daarom gerust contact op met Babbage als je onderwijs volgt en een met een motorische beperking hebt zodat je goed voorbereid bent en met de juiste hulpmiddelen en kennis aan je studie kunt beginnen.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.