Een inclusieve werkplek

Inclusieve werkplek

Wil jij dat jouw werknemers hun functie optimaal kunnen uitvoeren? En wil je dat iedereen (ongeacht beperking) met de passende competenties, bij jou solliciteert? Bij Babbage hebben we inmiddels ruim 20 jaar ervaring in het toegankelijk maken van bedrijfssoftware als onderdeel van het realiseren van een toegankelijke werkplek. Hier worden onze programmeurs dagelijks op ingezet en zijn zij samen met ons team in staat om in ruim 98% van de gevallen de bedrijfsapplicaties toegankelijk te maken.

Bij het inclusief maken van een werkplek staat de werknemer uiteraard centraal. Samen kijken we welke ondersteuning er nodig is. Wij zorgen er daarnaast voor dat je als werkgever volledig ontzorgd wordt en bieden maatwerkoplossingen aan om de toegankelijkheid en inclusie te verbeteren.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Werkplekonderzoek: We plannen voor dit onderzoek een afspraak in wanneer het jou uitkomt. Dit kan digitaal of op locatie en duurt maximaal 2 uur. Het betreft een vrijblijvend onderzoek welke wij geheel zelfstandig uit kunnen voeren indien we toegang hebben tot jouw pc. Ideaal, want dan hoef jij je agenda hiervoor niet leeg te maken! In dit onderzoek brengen wij in kaart welke beperkingen de werknemer ervaart bij het uitvoeren van zijn of haar functie. Tijdens dit proces is het van belang om de toegankelijkheid van de bedrijfsprogramma’s goed in beeld te krijgen.
  • Scripting: Aan de hand van het onderzoek kunnen we exact zien wat er nodig is om de applicatie toegankelijk te maken. We werken een voorstel uit en bespreken deze samen. Ontoegankelijke bedrijfsprogramma’s maken wij toegankelijk door middel van scripts. Het werkproces van de werknemer staat hierbij altijd centraal.
  • Hulpmiddelen: Naast het toegankelijk maken van de software, bieden wij verschillende hulpmiddelen aan voor mensen met een visuele-, motorische-, auditieve- of leesbeperking.
  • Training: Een toegankelijke werkplek is mooi, maar de juiste vaardigheden voor de werknemer is nóg mooier. Via de Babbage Academy trainen wij de vaardigheden van de werknemer zodat de hulpmiddelen en software optimaal gebruikt worden.
  • Support/Helpdesk: Je kunt van ons verwachten dat wij je blijven ondersteunen, dus ook na afloop van het traject. Indien nodig kijken onze supportmedewerkers mee via TeamViewer voor nog snellere ondersteuning.
  • Vergoedingen: Van zowel werknemer als werkgever krijgen we vaak de vraag: Wie betaald de rekening? Wanneer de werknemer in loondienst komt zijn er vergoedingsmogelijkheden via het UWV. Ook hierin bieden wij begeleiding aan en ondersteunen we waar nodig.

Succesvolle samenwerkingen

Dankzij bovenstaande aanpak en de korte lijntjes binnen Babbage, zorgen we ervoor dat jij jezelf razendsnel kunt ontwikkelen als inclusieve werkgever. We nemen jou als organisatie bij de hand om alle stappen naar een inclusieve werkplek te realiseren. Samen zorgen we ervoor dat iedereen met een functiebeperking de juiste ondersteuning krijgt. Bij bedrijven zoals de gemeente Rotterdam, Rabobank en KPN hebben we de afgelopen jaren al verschillende succesvolle projecten gedraaid.

Gemeente Rotterdam:
In 2018 nam de gemeente Rotterdam contact op met Babbage vanwege de aanhoudende uitdagingen om alle werkplekken (digitaal) toegankelijk te krijgen voor haar slechtziende medewerkers. Samen hebben we beoordeeld en geanalyseerd wat er nodig was om de toegankelijkheid van de werkplekken te verbeteren. Inmiddels is er voor elke werkplek een vergrotings-, spraak- en brailleoplossing beschikbaar. Hierdoor kunnen alle werkplekken in de gehele organisatie toegankelijk gemaakt worden. Wil je meer lezen over dit project? Bekijk dan deze pagina. https://babbage.com/project-gemeente-rotterdam/

Rabobank:
De afgelopen jaren heeft Babbage nauw samengewerkt met de Rabobank om ervoor te zorgen dat zij een inclusieve werkgever zijn. De vraag die Babbage kreeg van de Rabobank ging over het toegankelijk maken van bedrijfsspecifieke programma’s en hoe elke medewerker zijn/haar werk optimaal kon uitvoeren. Resultaat van deze samenwerking is dat de Rabobank een inclusieve werkgever is geworden waarin werkplekken toegankelijk zijn gemaakt voor medewerkers met een beperking. Daarnaast dient Babbage nog steeds als sparringpartner voor de Rabobank. Benieuwd naar het hele project? Lees dan verder op deze pagina:  https://babbage.com/project-rabobank/

KPN:
Zoals veel werkgevers heeft ook KPN doelstellingen om de participatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Wanneer de eerste blinde klantexpert bij KPN startte, signaleerde men een groot aantal problemen op de werkplek. Babbage heeft dankzij verschillende aanpassingen aan de werkplekken en bijbehorende trainingen, ervoor gezorgd dat er een groot aantal toegankelijke en duurzame werkplekken bij KPN werden gerealiseerd.  Ook tussen KPN en Babbage is een langdurige samenwerking ontstaan. Meer informatie over dit project? Lees dan verder op deze pagina: https://babbage.com/kpn-babbage-werkt/

Heb je meer vragen of wil je eens vrijblijvend in gesprek met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.