Beeldschermloep

Een beeldschermloep om je te helpen bij het lezen en uitvoeren van taken

Een beeldschermloep is een hulpmiddel wat je kunt gebruiken bij het lezen van een tekst of het bekijken van een afbeelding wanneer je een visuele beperking hebt. Wij hebben bij Babbage een aantal verschillende beeldschermloepen in ons assortiment van het merk Low Vision International die je kunt gebruiken op je vaste werkplek, of mee kunt nemen voor mobiel gebruik.

Wat wordt er verstaan onder een beeldschermloep?

Een beeldschermloep helpt slechtzienden om door middel van een beeldscherm een tekst te lezen of een afbeelding te bekijken. Doorgaans bestaat een beeldschermloep uit een camera met een lamp die is gericht op een leesplateau waarmee de tekst of de afbeelding in beeld wordt gebracht. Vaak is het apparaat uitgerust met een beeldscherm waarop de tekst of de afbeelding uitvergroot wordt weergegeven. Op het apparaat zijn knoppen aanwezig om de mate van vergroting, de scherpte en de helderheid van de afbeelding in te stellen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen waar ik op moet letten bij de aanschaf van een beeldschermloep?

Als je op zoek bent naar een beeldschermloep kun je bij ons kiezen uit verschillende modellen zoals Magnilink Vision en Magnilink Zip. Ook leveren we specialistische bordcamera’s voor gebruik in de klas zoals de Magnilink Student. Een veel gebruikte beeldschermloep is het tafelmodel. Dit model bestaat uit een camera met lamp, een leesplateau en een beeldscherm. Over het algemeen worden deze modellen gebruikt bij een vaste werkplek en lenen ze zich door hun afmeting niet echt voor mobiel gebruik. In het assortiment hebben we daarom ook draagbare modellen waaronder de Helix Pro en de Magnilink Zip. Deze modellen zijn inklapbaar en makkelijk mee te nemen.

Wilt u meer weten over een beeldschermloep een welk model geschikt voor u kan zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.